Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vibramky bez polyuretánu?

Diskusná téma Vibramky bez polyuretánu?

Takže som sa aj dostal do klubu turistov ktorým odpadla podrážka v najnevhodnejšiu chvílu na túre. Odtrhnutie dezénu Vibram nastalo spontánne vplyvom deštrukcie polyuretánovej /PU/ medzipodrážky a tak som prirodzene začal zháňať nové vibramky bez PU. Zisťujem že také asi nie sú, najme ak vyžadujem váhu jedného kusa cca 750 g. Viete prosím Vás niekto o vibramkách bez PU? Ak nič také nezoženiem, tak som našiel Slovenského výrobcu a uvažujem že by som kúpil tento model: https://bosp.sk/produkt/caledon Máte ich niekto? Sú s nimi nejaké skúsenosti? Budem musieť zvoliť taktiku 5 rokov do hôr a potom presun na záhradu.

Samosebou

Mohli mať 10, ale ako som písal,veľa v nich nenachodil.Poriadnu túru zažili možno 5 krát. Inak len tulacky po lese, žiaden ťažký terén.

Samosebou

My sme s kamošom boli koncom leta na Baranci. Jeho Asolo za 200€ vyzerali ráno v pohode, po ceste hore sa odlepili obe špice a cestou dole sa úplne odlepili podrážky a vrstva pod nimi sa rozkrusila. Posledne asi dve hodky šiel bez podrážok, našťastie v pohode sme došli. Topánky síce mal už dlhšie ale moc v nich toho nenachodil.
Zdá sa že ten PU sa rozpadne rýchlejšie ak topánky stoja. Prepodrazkovanie je riešením ak zato topánky stoja.

Peter61

ad 10:52 Lubo :
Tiež sa pripájam, tie ženine Garmonty (už ani neviem, ako sa volajú) mali tiež cca toľko rokov, ale menej používané ako
bikemartinove.
Po rekondičnom pobyte v Zlíne fungujú ďalej.

Lubo

Rozpad po 13 rokoch mi pride celkom v poriadku.

Bikemartin

Aj keď som ten rozpad zistil až doma a teda nestal sa mi prúser 15km od civilizácie, tak som momentálne v štádiu, že nikdy viac PU. T.j. zatiaľ gúglim oldschool šité boty (Makara, Gronell, Dallape, Zamberlan, Meindl Badile, Hanwag Bergler). Ale zas na druhej strane tie LS boli super a asi aj na Min. financií, v útvare Hodnota za peniaze by 10500 Sk za 13 rokov používania hodnotili pozitívne.

Peter61

Hej, Restday na starých, ale zachovaných Garmontoch v.38 zraparevali aj medzipodrážku, keď som do nej strčil od päty celú špachtľu.
GTX necommontujem :-)
A čo si kúpil ?

Bikemartin

Myslím, že chlapci z Marius Pedersen už svoju prácu vykonali ;-). V Restday bola podrážka menená už 2x. Asi by zreparovali aj medzipodrážku, ale: GTX nefunguje už asi 10 rokov, kožu som si už znepriedušnil voskom, popraskaná okopová guma, vytrhnuté očká,... Ľudia si zaslúžia nové topánky! (copyright SMER soc.dem.) :D

Peter61

@ bikemartin :
restday , do mesiaca a do dňa !

Bikemartin

Tak aj moje nesmrteľné LaSportivy Nepal Trek Evo podľahli PU pliage, v požehnanom veku 13 rokov 3 mesiace, RIP.

Peter61

Preceda Denis,
ja som iba radový člen - čakateľ Klubu Odtrhnutých Podrážok, ale ponížene prosím o strpenie.
Qeci:
tie soc vibramky ozaj dám hocikomu, ale s Beatou tu iba zdvorilostne srandujeme.

Beta

Peter, dohodnuté. Akurát som na ceste na Slovensko :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov