Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Rovne pod Frčkovom

Diskusná téma K článku: Salaš Rovne pod Frčkovom

Veľká Fatra skrýva kopec starých búd a salašov. Veľa z nich na Hikingu je, ale stále je čo doplniť. Poslednou dobou som spravil niekoľko túr v snahe nájsť menej známe objekty. Niekedy som našiel iba spáleniská, inokedy búdy na pokraji spadnutia. Občas som mal ale šťastie a našiel búdy v dobrom stave. Jednou z nich je salaš Rovne.

Pavol.horvath

Na salasi vsetko v poriadku, trocha dreva bolo prichystane. Drevo je blizkom okoli vyzbierane.
Salas ma komplet novu plechovu strechu.

Anonymized_25093

Na salasi vsetko v poriadku, aj drevo bolo prichystane. Ja som si nanosil a z toho ostalo plno.
Dvere sa nedaju poriadne zavriet trebalo by doniest a namontovat nejaku zastrc (dieru treba spravit do ramu dveri). Su tam 2x sekera a 3x pilka, komin ma dobry tah. Pri dymovode na poschodi bol sneh tak tam bude riadna diera v streche.
Pramen bol zamrznuty, takze zatial rotapanie snehu.

Z vnutra je sololit takze neviem v akom stave je strecha. Podla informacii co mam tak sa strecha bude opravovat, tak uvidime.

Bkn

tento rok dal streche salašu dosť zabrať- fotené ešte v septembri. Turistická obec asi moc s opravou na tomto mieste nespraví a tak treba veriť miestnym pastierom, že nenechajú tento salaš na pospas vlastnému osudu, to by bola nesmierna škoda.

Olmeba

Ja si myslím, že sa redakcia rozhodla správne. Keď je o tomto objekte písané na českých stránkach, prečo by sa našinec a milovník prírody nemal o salaši dozvedieť? Je mimo TZT a to je jeho výhoda. Prístup k nemu od žltej zn. síce nie je náročný (zvládla som to počas choroby na ATB) ale verím, že málokomu sa bude chceť prísť salaš cielene ničiť.

FunTTomas

V redakcii veríme, že je dostatočne ďaleko od frekventovaných fatranských trás, aby ho vyhľadávali masy turistov a bude slúžiť hlavne milovníkom, ktorí hľadajú pokoj hôr. Zverejnili sme ho, lebo môže v prípade núdze poslúžiť ako vhodné prístrešie, príp. zacháraniť život pri blúdení v závere doliny.

Rast

Salas je popisany aj na www,treking.cz velmi davno bol este zamknuty...

TomasDe

Niektore salase by mohli ostat offline nemysli si autor? Napriklad ma ovela vacsie caro, ked ich clovek najde sam pri potulkach, alebo vdaka siriacim sa legendam a mytom zapocuje kde by to mohlo byt. Ja som fanusik hikingovej sekcie budy/salase/utulne ale netreba to zas prehanat...

Possum

Nikdy som si ho z hrebena medzi Kriznou a Ostredkom nevsimol (ale ani som sa moc nepozeral) - ale povedal by som, ze to bude on.

M. Suchy

Ked sa ide z Kriznej na Ostredok, na jednom mieste vidno po lavej (turcianskej) strane pod strmym svahom salas. Je umiestneny na hranici lesa.
Len pre zaujimavost, vie autor, ci je to prave tento salas?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma