Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba pod Suchým hrádkom

Diskusná téma K článku: Koliba pod Suchým hrádkom

Počas túry po Tatranskej magistrále som v oblasti medzi rázcestím pod Bystrou a Račkovou dolinou prechádzal krajinársky pekným úsekom na pomedzí lesa (čo je v týchto končinách vzácnosť) a rozsiahlych lúk a pasienkov. Z viacerých objektov ma zaujala stará koliba, ktorá by mohla poskytnúť útočište.

Peter61

Ppetter:
medvede so sebou nosia pravidelne univerzálny kľúč, nebolo by lepšie použiť americký trojuholník ?

  • variť/jesť kdesi obďaleč
    -potraviny na strom
  • šťať a srať v treťom vrchole

tinyurl.com/2zuep9s7

Ppetterr

V sobotu som v kolibe prespal pri prechode magistralou. V sa prihnala dost silna burka, ale strecha to vzdryala, iba trochu fukalo otvormi. Rano ma na luke pred chatou vitala liska a po luke vpravo, smerom k lesu si pomnalickz vykracoval asi 200kg medved. Na noc odporucam zaistit dvere kusom kabla, ktory je tam pohodeny aspon pre aky-taky pocit bezpecia. Pozor, luka je plna kliestov-info od domaceho pana, co siel okolo.

Matobee

Dnes som prechádzal okolo koliby. Už z diaľky bolo vidieť nový stôl za kolibou, upravený prameň, ktorý je po niekoľkých metroch prehradený a vyzvára malé jazierko. Pri ňom sa osviežovala rodinka a myslel som si, že z útulne je už súkromný pozemok. Ale našťastie to tak len vyzeralo.

Stav v poriadku. Dnu boli nejaké odpadky.

Rast

Do tejto koliby chodili miestni a bol tam neporiadok, mozno sa to zmenilo.
Kusok je este jedna koliba pre lesnych robotnikov v horsom stave, od nej kusok hore je novy polovnicky posed. Dalsia koliba je hore vyssie pri Suchom hradku, pri ceste, ale trochu do nej fuci a ma hlinenu podlahu.

SatelitHomer

na juhu to isti Klin a Pusté.
mňa by skôr zaujímalo či nepoznate niečo otvorené v katastri Oravíc (Vitanovej). napr 4chaty. jedna v Tichej doline pred záverom doliny. Druhá 300m od smerovníku Vanička. tretia kus ďalej na začiatku hrebeňa na Mihulčie.
a nakoniec štvrtá v polke Suchej doliny???

Ade.e

Tak to fest bodlo vediet o takejto moznosti prespatia v tejto lokalite. Vdaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma