Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hocheck - prvá tisícovka od Viedne k Alpám

Diskusná téma K článku: Hocheck - prvá tisícovka od Viedne k Alpám

V modernej dobe je veľmi moderné všetko zvýrazňovať trebárs predložkou „naj“… najvyšší, najnižší, najsevernejší, atď. Alebo určité miesto alebo udalosť sa často zdôrazňuje číslovkou prvý, druhý v poradí a podobne. Je to jednoducho taký vek – s tým nič nenarobíme – ale asi to nebude vekom. Čo je ľudstvo ľudstvom, tak sa vždy preteká, chváli a honosí niečím, čo je naj…, prvé, prvý a pod.

Martin knor

Bol som tam dnes od SV (modrou hore od Thennebergu a zltou dolu cez Kienberg). Ked som si vsimol Wildenauer Brunn, tak som si uvedomil, ze som ju uz videl. V reale je ta studnicka este zaujimavejsia ako na obrazku - hrncek na retazi tam je stale.

Pre Adusku - chata uz funguje. Ale dnes bola otvorena tento rok naposledy. Kedze bolo jasno, z rozhladne bolo pekne vidno aj Vieden. Z kopcov v dialke som spoznal Schneeberg a zasnezeny Otscher. Skoda, ze som si fotak zabudol doma :-( .

Martin knor

Pridavam obrazok rozhladne v zime. Najviac ma vsak zaujal pohlad z hrebena na ruinu Araburg. Tam musim ist.

Vladimir Popluhar

Ano - máš pravdu - Peilstein je taká horolezecká oblasť Viedne - bol som tam, len nelozím

PaliT

Ďakujem, už to vidím. Teraz som sa rozpamätal, že tú oblasť trochu poznám, nablízku je napr. Peilstein, kde sme chodievali liezť.

Vladimir Popluhar

Pali - dopracoval som sa k nejakým súradniciam a vodítkam začiatku a konca trasy tu:
N 48°00.835' , E 015°59.944'

google.sk/…/data=!4m5!3m4!1s0x476db9cb16b4543d:0x3c2d52a93441aef3!8m2!3d48.0146181!4d15.9994841?hl=sk

Martin knor

Jeej, aj na Hochstaff sa chystam. Na Reisalpe som uz na snezniciach bol (clanok o hluchanovi), siel som vsak od V a nie od S. Mal by som si cim prv ist kupit topanky a moze zacat sneznicova sezona :-D .

Vladimir Popluhar

Ahoj Pali - prídem domov z práce a pokúsim sa Ti zaslať tú GPS súradnicu alebo nejaký určujúci bod. A vdaka.
Adush - vdaka, nie je to náročné na stúpanie, skôr by som povedal že na dialku - Banditka sa bude nudiť, keď nebude nikoho lúpiť :-)

PaliT

Dobrý tip, máme to po ceste, keď chodíme navštevovať švagrovcov k Traunsteinu, príroda vyzerá byť pekná a stálo by to za výlet.
Nedá sa doplniť k článku GPS štartovacieho bodu?

Adushka

Škoda tej zavretej chaty (na webe im svieti už dlho, že hľadajú chatára), inak by to bol fajný cieľ aj pre mňa s BanDitkou. Ale tak možno sa sem niekedy vyberieme aj tak, je to zaujímavý tip na nenáročný výlet, vďaka :)

Vladimir Popluhar

Ahoj Martin, tíško som dúfal, že mi s tým názvom studničky pomôžeš. Som sa nemýlil, takže vďaka. Ja som sa tiež dlho chystal na Hocheck - tiež by som to mohol rátať na par rôčkov, tak som zobral prvý termín, ktorý sa mi naskytol. Išlo mi skôr o zdolanie toho vrchu - nezáležalo mi na nejakom fotogenickom počasí. Ja som bol spokojný.

Martin knor

Ahoj. Na Hocheck sa chystam uz 2 roky. Chcel by som ist co najvacsi kus hrebena na snezniciach (okruh z Furthu), no ked je pekne vzdy radsej idem dalej a vyssie a ked bolo skaredsie, nebol na Hochecku sneh :-( .
Inak, Wildenauer je meno (Alois Wildenauer). Je po nom pomenovana jedna z najkrajsich ferat na Hohe Wande Wildenauer Steig.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma