Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skalné okná, brány a tunely Slovenska

Durosv

Ahoj SatelitHomer,

ten nazov okna na Havranej skale si niekde zistil, alebo je to vlastna tvorba? :)

Dik za info.

SatelitHomer

ak sa dá veriť rozlietanému výškomeru tak som bol iba v 1140m. ale rozhľad páradny. to bol zázrak že sa mi vôbec tento tretí pokus naskytol.

pri druhom pokuse to bolo v južnej pukline (idúcej z hlavnej) 1166m. myslím že som mal dobrý smer ale chýbala mi hodina! na tých posledných 26m.

Martin knor

Vsak si bol podla obrazkov takmer hore. Ked vyjdes hore puklinou, zahni do kosodreviny a pretlac sa cez nu. A si hore. Teda, ak spravne hadam polohu obrazku.

SatelitHomer

síce som sa na vrchol nedostal ani pri treťom pokuse, ale som rád že som počúvom 6zmysel ktorý ma naviedol na krásnu vežičku s ktorej som si všimol miniokienka. skoro mi uniklo. som zvedavý či sa dá k nemu dostať zhora

Tomka

Pekný skalný tunel v Chočských vrchoch v severnom výbežku masívu vrchu Havrania (1130 m.n.m)

Tomka

Viackrát som išla dolinou Rakytov povedľa vodného žľabu, no až dnes som si všimla toto okienko a pritom je len pár metrov od žľabu, ale dobre zašité.

durosv

Pekne, asi 2m vysoke okno pod Malym Lyscom. Vysiel som k nemu z Lubochnianskej doliny, cez Kornietovu a dalsie zvaznice. Poslednych cca 100 vyskovych metrov pesi.

Durosv

Pod Znievom, asi kilometer vodorovne od zelenej značky, po ceste sa dá aj na bajku (a ešte kusok peši:), je zaujímavý skalný tunel.

Daulagiri

Starohorské vrchy, masív Pleše nad Podkonicami:
nedávno sme sa potulovali v masíve Plešov (Vysoká) nad Podkonicami a náhodou sme tam objavili dve skalné okná. Zaujímavých skál je tam viac, napr. aj akoby nožom rozrezaná skala na dve.
Prvé okno je približne tu: mapy.hiking.sk/?x=19.26197…
Druhé okno je cca tu: mapy.hiking.sk/?x=19.23593…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum