Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sezónna uzávera v TANAPe s novinkami + rozhovor

Jjano

Black maple, čisto len faktograficky:
Prvá Ficova vláda bola 2006-2010, rejme si teda chcel napísať 2006, nie 2016..? K zmenám však prišlo nie v 2006, ale na jeseň 2007, keď boli masívne odídení alebo odstavení vtedajší riaditelia NP. Lenže aj odvtedy sa to už pomenilo, dávno sú už iní riaditelia prinajmenšom v Nízkych Tatrách, v Poloninách, Na Muránskej planine, Slovenskom raji, v Malej Fatre ... a nie vždy to boli zmeny k horšiemu.

Peter61

martin,
ad "az sa nieco stane". Nie prv.
Je to na diskusiu. je velmi diskutabilne, ci davat zachranovanym dalsiu pokutu ( napr. za porusenie uzavery, za absenciu vyzbroje). Taky trend by mohol casom viest k oneskorenemu privolavaniu zachrany.

@ jjano 07:55
palce hore !

PaliT

M. Knor: tak si predstavujem civilizovanú ochranu prírody, t.j. uzatvárať konkrétnu oblasť v konkrétnom čase. Veľkoplošné zákazy sú u nás vyslovene stalinským dedičstvom. A áno, postihy by mali exponenciálne rásť s následkami. Ak ťa prichytia bez zimných gúm, dajú ti 50€ pokutu. Ale ak zablokuješ kvôli tomu cestu, to už ťa skasírujú za 5.000€.

Osobne som presvedčený, že po liberalizácii pohybu by sme zažili najprv nárast turistov v teréne, neskôr by sa to "utriaslo". Niektoré oblasti by bolo treba uzavrieť úplne ako refúgiá zveri a niektoré len v kritickom čase. Nezaobišlo by sa to aj bez masívnej osvety, lebo najlepšia prevencia spočíva v hlbších znalostiach návštevníkov hôr.

Vždy sa nájdu aj samovražedné elementy, ale bol by som rád, keby si horských vodcov najímali preto, že chcú korigovať svoju neskúsenosť/znižovať riziko a nie preto, že je to vstupenka do zakázanej zóny.

Misko79

radikal, vsetko od toho pana a samozrejme aj od Teba znie velmi smiesne, ked vidis ako sa safari s lesmi aj v Tanape. Sme ochranari iba na svojom piesocku/pravomociach - vsetko zakazat, ale riesit tazbu a starat sa aj o stav lesa - aj tam ziju zivocichy, to uz samozrejme nie, lebo turista je parazit a lkt je chraneny tvor. Je to extremne prirovnanie, ale je to stav/obraz nasich hor. Nevsimol som si, že v Polsku vymizlo zivocistvo, aj ja som za ochranu, ale treba to robit s rozumom.

Jiku2

na to, jak dokaze tezka technika znehodnotit les za tyden, potrebuji turiste tisicileti, ale jo pojdme, zbuzerujme spiciho turistu pod smrckem nebo rovnou uzavreme na pulroku skoro cele uzemi o 738km?, protoze tam par dobrodruhu muze poslapat snih. proc by jsme meli nasi iniciativu smerovat na vladni aparat, kdyz muzeme par cucaku vyslat do terenu at buzeruji turisty, ze si dovolili vybocit ze znacky.

Rc1

neviem ci som dobre niekde nedavno zacul, ale nezmenila sa aj uzavera na baranec?

VladaZ

Uzávera Adamcula-Roháčsky vodopád

podle hzs.sk:
Západné Tatry
...Upozorňujeme návštevníkov, že v oravskej časti Západných Tatier je stále uzatvorená modrá turistická trasa od Adamcule k Roháčskemu vodopádu.

Nevíte co přesně je uzavřeno, proč a do kdy? Je teď problém se tudy na lyžích dostat nahoru na Spálenou?

Díky.

Rc1

peter61 hej, doteraz tam bola uzavera s vynimkou ktoru vybavil ak dobre viem miestny klub zo smrecian, teraz to je ta uzavera teda uz zrusena

VladaZ

Doufám, že v tom legislativním zmatku nepřestala ta vyjímka (Baranec, Žiarske s. mj. i pro skialp do 15.5.) platit.

VladaZ

to Peter61:
V té výjimce bylo i povolení skialpu do Žiarskeho s. a jarný žlab Barance od 16.4. do 15.5. a měla být platná do 31.12.2018.

Pokud by neplatila, tak by byl skialp povolen jen do 15.4., což by byla škoda.

Rc1

to ze sa zrusila uzavera by podla mna nemalo mat vplyv na platnost tej vynimky

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov