Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Dlhý grúň nad Suchou dolinou

Diskusná téma K článku: Salaš Dlhý grúň nad Suchou dolinou

Nedávno som si na počítači prezeral letecké mapy Veľkej Fatry. Už vtedy mi do oka padol chodník vedúci z hlavného hrebeňa Dlhým grúňom dole do Suchej doliny. Hneď ma zaujal. Preto som sa rozhodol, že počas mojich fotograficko-turistických potuliek pohorím ho obzriem. Medzi stromami som si všimol strechu na okraji hôľ. Zbadal som tam stavbu salaša.

Rast

toto bol jeden z poslednych neznamych salasov vo Velkej Fatre, skoda ze to tak uz neostalo. Je to az zvlastne, ze v relativne malej vzdialenosti od hlavneho hrebena tento salas tak dlho vydrzal nepoznany masami. Je ale fakt, ze tam asi chodili miestni alebo neviem kto, lebo bolo tam plno flasi od alkoholu.

Daulagiri

To je sila, niekedy mám pocit že v tejto Fatre je salaš každý 1 km :-)

Rast

Kazdy km nie, ale su tam este niektore, o ktorych sa nepisalo...

TomasDe

RAST_prosim ta, nevies ci ta piecka funguje? Salas som objavil minuly rok nahodne (ako autor clanku) len sme netestovali piecku. Vdaka.

Rast

To prave vobec neviem, lebo ked som tam bol, tak tak bol dost bordel a plno flias a ja som len prechadzal, takze som nepotreboval kurit, netestoval som pec...

TomasDe

RAST_dik aj tak.myslel som ze to pojdem skontrolovat cez vikend ale bola kosa tak sme to neriskli keby nahodou nesla piecka

Possum

Dakujem autorovi za skvely tip. Vcera vecer som na salasi stravil noc a bolo to uplne uzasne. Salas ako ma byt - strohy, jednoduchy, ale pouzitelny.

Piecka funguje a taha vynikajuco - ALE...

...ale dvere nedoliehaju a maju medzery medzi doskami. Vonku bolo tipujem tak -20. Aj napriek statocnemu kureniu som nevykuril nad 0 (v okoli piecky ano, ale meter a pol od nej voda zamrznuta) a ked o polnoci ohen vyhasol, tak som klepal v spacaku s komfortnym limitm -10 kosu az do piatej rana, ked uz som to nevydrzal, zbalil svestky a utekal do tepla do doliny, kde bolo tropickych -15. Mam omrznute palce na nohach a strasne prijemny zazitok :)

Chan_dedin

Possum, vcera som isiel hore Grunom na Kriznu (vyborny sneh v dolnych dvoch tretinach) a videl som stopy tvojich sneznic. Dufam, ze s tymi palcami to nebude vazne.

Possum

Nie, nie palce uz v pohode. Este trosku citim, ale nic vazne sa nestalo :)

Peter61

Fero, tie omrzliny myslis ako uraz, alebo iba ako konverzacne pojitko ?
Dnes by uz malo byt jasen, ci ide o 1.alebo 2.stupen.

Opossum

Pavol: Jj, zo soboty na nedelu.

Mas radsej stanovanie ako budky?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov