Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Devold Duo Active – kombinované termoprádlo

Diskusná téma K článku: Devold Duo Active – kombinované termoprádlo

Merino je na scéne už nejaký čas a spoľahlivo sa zaradilo sa do našich outdoor šatníkov. Nie každému však čisté merino vyhovuje. Niekoho aj najjemnešie vlákno škriabe a inému zas prekáža pomalší odvod potu ako pri polyesterovom termoprádle. Devold už dlhší čas ponúka kombináciu – dvojvrstvé termo s polyesterovou vnútornou vrstvou a vlnenou hornou vrstvou. Naposledy sme také testovali v roku 2009, vtedy pod názvom Active. Teraz sa pozrieme na jeho inovovanú verziu Duo Active.

Lubo

Potim sa myslim celkom intenzivne a kombinacia mi vyhovuje. Mozno preto, ze bezne ju pouzivam aj ako 2 vrstvy, teda davam si tenke polyesterove termo (dryfast) ako prvu vrstvu a hrubsie merino (devold expedition) ako druhu. Potom na to uz len vesta alebo fukerka. To je moj zakladny setup na skialp.
Samozrejme, treba si najst spravnu teplotnu hranicu, lebo na intenzivnu aktivitu pri teplotach vyrazne nad nulou to pre potiveho jedinca nebude.

PaliT

Nestáva sa tá merino vrstva pascou na pot? Polyester to odvedie od tela, ale vo vlne to zostane potom trčať. Nehrozí toto ľuďom, ktorí sa intenzívnejšie potia?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma