Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Hrušov, roklinky a Hontianska priepasť

Diskusná téma K článku: NCH Hrušov, roklinky a Hontianska priepasť

Po prejdení NCH Stráž nad Vinicou mám ešte dosť času do zotmenia, tak pokračujem do Hrušova. Prejdem si tunajší NCH, zažijem pocit objaviteľa v nepriechodnej rokline a na konci si ešte odskočím k Hontianskej priepasti (Honti-szakadék), ktorá je čoby kameňom dohodil od Šiah, ale už za štátnou hranicou s Maďarskom.

Tomka

Tak, ďalšie pekné miesto kde som ešte nebola.
Nabudúce sa rada pridám, ak čas a zdravie dovolia.
Vďaka za inšpiráciu.

Martin knor

Vlado, ten minuly naucny chodnik vypadal na obrazkoch lepsie. Pred rokmi som nasiel zvysky naucneho chodnika v Brnistskej doline V od Prasneho vrchu.

Vlado z NZ

Ano, ten je krajší. Ako som aj tu pisal su tu 2 typy tabul, žeby bol predtym ten chodnik inak trasovaný? Skúsim pogoogliť.

Martin knor

Ano, to moze byt ono.
Planujem sa do tych oblasti v zime pozriet, mozno aj dvakrat. Minule som totiz nedaleko Siah netrafil spravny chodnik na Drienok, kde ma byt rozhladna. A pri planovani ma zaujalo toto: N48.09983° E19.03454° Podla mapy by tam mala byt nejaka roklina. Nevies o tom nieco?

Jožo Š.

Toto by ťa čakalo keby si sa tou opisovanou dolinkou pod Tetrovím vrchom pustil do jej ústia :

Jožo Š.

Paradoxne roklinovité úseky v hornej časti dolinky, ktoré si navštívil, zas vôbec nepoznám.

Jožo Š.

A čo tak krátka roklina v ďalšej južnejšie položenej bočnej dolinke pod Hracom. Tam to už vyzerá omnoho divokejšie. Samozrejme nedá sa to porovnávať s takou Tesárskou roklinou, ale ten pocit keď som to tu pred rokmi objavil...

Vlado z NZ

Jožo paráda pojdem pozriet, martin to miesto som si na mape všimol, ale ešte som tam nebol...má to svoje čaro objavovať miesta, o ktorých sa na nete nedá nič nájsť....

Martin knor

Tak som sa tam pozrel. Z naucneho chodnika nad Vinicou som si pozrel kamenolom, vyhliadky a jazierko na hrebeni, nato som zbehol do doliny a siel som tu zapadnu dolinku. Je to tam poriadna divocina (prve 3 obrazky). Dolinka sa dost klukati, takze vystup trva pomerne dlho.
Naucny chodnik v Hrusove nie je takmer vobec znaceny. Je to skoda, lebo zaujimavosti tam je dost. Poplietli ma tie 3 sipky co mas na obrazku a zbehol som do doliny az pod samotou Lazy. Zapadna dolinka sa da prejst po (popri) potoku, tato vychodna mala miesto, ktore som nepresiel (hned pod Lazmi), musel som sa vydriapat spat na svah a obist to (je tam vodopadik s plechom :-? ). Tato vychodna dolinka je trochu viac otvorena (posledne 2 obrazky) a je priamejsia, no tipujem, ze najzaujimavejsie miesta ma vyssie, kde som nebol. Aspon mam dovod volakedy sa sem vratit.

Mária Homolová

Pán Vladimír, veľmi ste ma inšpirovali k objavovaniu roklín a vodopádov a iných zaujímavostí na juhu pri slov.-maď. hraniciach. V nedeľu 18.2.2018 by som rada so svojimi priateľmi išla na objavnú cestu do tejto oblasti. Radi by sme sa pridali k objavovaniu, ako ste vyzvali,ak by Vám to vyhovovalo, prípadne, či by ste nám mohli poskytnúť tipy na rokliny a vodopády, ktoré by sa v tomto období dali navštíviť.
P.S. na "divočinu" sme pripravení a dokonca to máme radi.Ďakujem Mária

Vlado z NZ

Zdravím, môžme sa dohodnúť. Odkiaľ ste?, vymyslíme niečo, čo by nebolo pre nikoho moc ďaleko. Teraz v nedeľu som bol neďaleko v Borzsony a bolo v potokoch veľa vody, mohlo by to vyzerať dobre. Tomka ty sa tiež môžeš pridať, ak máš čas. Napíšte mi na mail, pošlem nejaké tipy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum