Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Hrušov, roklinky a Hontianska priepasť

Diskusná téma K článku: NCH Hrušov, roklinky a Hontianska priepasť

Po prejdení NCH Stráž nad Vinicou mám ešte dosť času do zotmenia, tak pokračujem do Hrušova. Prejdem si tunajší NCH, zažijem pocit objaviteľa v nepriechodnej rokline a na konci si ešte odskočím k Hontianskej priepasti (Honti-szakadék), ktorá je čoby kameňom dohodil od Šiah, ale už za štátnou hranicou s Maďarskom.

FunTTomas

na Hrušovskom laze Jablonec sa bude konať 28. - 29. mája kurz tradičného staviteľstva - tradičné postupy spracovania hlina, drevo, lieska, viac na h-ios.sk

Nalim

Za dva týždne sme tam boli dva krát. Teraz nás prekvapil sneh. Posledné dve fotografie sú z Hontianskej tiesňavy.

Martin knor

Ahojte, ktore dve dolinky ste sli? Vidim ten vodopad s plechom v doline pod Tetrovom, druha bola dolina Brnistskeho potoka? Tou som volakedy davno siel, v dolnej casti je dost otvorena a v hornej som nasiel kus stareho naucneho chodnika.
Dolina pod Hracom ma menej vody ako ta pod Tetrovom, ale je v nej ovela viac popadanych stromov a skalnych zuzeni.

Tomka

Keďže som mala česť zúčastniť sa tejto nedeľnej akcie s Vladom, pripájam aj ja niekoľko fotiek.
Bolo to naozaj dosť náročné - neustále sme museli preskakovať cez potok - po desiatom raze som to už prestala počítať, a posledný úsek - preliezka a výstup z roklinky, to bol čistý adrenalín.

Vlado z NZ

tak sme si v nedeľu prešli dve doliny. Bolo to celkom náročné, ale stálo to za to. Tú dolinu pod Hráčom sme už nedali, ale aj prítoky Brništského potoka vyzerali zaujímavo, čo sme tam neplánovane nakúkli. Horná časť doliny pod Tetrovím vrchom bola ako preliezka. Vodopád v tejto doline aj ten na Brništskom potoku mali vody dosť. Míňali sme sa 2 partie, druhá stihla ešte aj Hont a páčilo sa im aj tam... Inak odporúčam návštevu teraz, kým je ešte sneh a nie blato:-)

Vlado z NZ

Zdravím, môžme sa dohodnúť. Odkiaľ ste?, vymyslíme niečo, čo by nebolo pre nikoho moc ďaleko. Teraz v nedeľu som bol neďaleko v Borzsony a bolo v potokoch veľa vody, mohlo by to vyzerať dobre. Tomka ty sa tiež môžeš pridať, ak máš čas. Napíšte mi na mail, pošlem nejaké tipy.

Mária Homolová

Pán Vladimír, veľmi ste ma inšpirovali k objavovaniu roklín a vodopádov a iných zaujímavostí na juhu pri slov.-maď. hraniciach. V nedeľu 18.2.2018 by som rada so svojimi priateľmi išla na objavnú cestu do tejto oblasti. Radi by sme sa pridali k objavovaniu, ako ste vyzvali,ak by Vám to vyhovovalo, prípadne, či by ste nám mohli poskytnúť tipy na rokliny a vodopády, ktoré by sa v tomto období dali navštíviť.
P.S. na "divočinu" sme pripravení a dokonca to máme radi.Ďakujem Mária

Martin knor

Tak som sa tam pozrel. Z naucneho chodnika nad Vinicou som si pozrel kamenolom, vyhliadky a jazierko na hrebeni, nato som zbehol do doliny a siel som tu zapadnu dolinku. Je to tam poriadna divocina (prve 3 obrazky). Dolinka sa dost klukati, takze vystup trva pomerne dlho.
Naucny chodnik v Hrusove nie je takmer vobec znaceny. Je to skoda, lebo zaujimavosti tam je dost. Poplietli ma tie 3 sipky co mas na obrazku a zbehol som do doliny az pod samotou Lazy. Zapadna dolinka sa da prejst po (popri) potoku, tato vychodna mala miesto, ktore som nepresiel (hned pod Lazmi), musel som sa vydriapat spat na svah a obist to (je tam vodopadik s plechom :-? ). Tato vychodna dolinka je trochu viac otvorena (posledne 2 obrazky) a je priamejsia, no tipujem, ze najzaujimavejsie miesta ma vyssie, kde som nebol. Aspon mam dovod volakedy sa sem vratit.

Vlado z NZ

Jožo paráda pojdem pozriet, martin to miesto som si na mape všimol, ale ešte som tam nebol...má to svoje čaro objavovať miesta, o ktorých sa na nete nedá nič nájsť....

Jožo Š.

A čo tak krátka roklina v ďalšej južnejšie položenej bočnej dolinke pod Hracom. Tam to už vyzerá omnoho divokejšie. Samozrejme nedá sa to porovnávať s takou Tesárskou roklinou, ale ten pocit keď som to tu pred rokmi objavil...

Jožo Š.

Paradoxne roklinovité úseky v hornej časti dolinky, ktoré si navštívil, zas vôbec nepoznám.

Jožo Š.

Toto by ťa čakalo keby si sa tou opisovanou dolinkou pod Tetrovím vrchom pustil do jej ústia :

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov