Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Kanady na Aljašku (3) - meď, ľad a medveď

Diskusná téma K článku: Z Kanady na Aljašku (3) - meď, ľad a medveď

Ráno som vykročil smer Tok. Po asi 2 km ma zobral jeden z barmanov z krčmičky v Chicken. Mal niečo pokazené na staručičkej dodávke, tak to išiel dať opraviť do najbližšieho servisu - vzdialeného takmer 130 km. Poruchu bolo viac počuť než vidieť a celkom ľutujem, že som so sebou nemal štuple do uší. Vyhodil ma na pumpe v centre mestečka Tok, z ktorej bolo informačné centrum len na skok.

Lubo

"Prázdnota" krajiny je pre Európana extrémna. A to je na Aljaške jeden z najsilnejších zážitkov.

Maťo, veru mrte dlho, no stála to za to.

Daulagiri

Úžasné toto, to je príroda, tú veľkoleposť, opustenosť a divokosť priam z článku cítiť. Páči sa mi aj tá bezstarostnosť a rozhodovanie prispôsobené situácií, proste pohoda. Tá mega továreň na meď je mi známa. Ak sa nemýlim videl som ju v albume u Maťa_d, ktorý mi o nej tiež rozprával ;-)

Mato_d

Ľubo, podľa exifov pri fotkách nám ten úsek cesty trval zhruba 5 hodín. Celkom dosť na 100 km :)

Lubo

Som si to preklikal na Google Street View a zarazilo ma, ze aka dlha je McCarthy road ... 60 mil. Pamatam si, ze to bolo dlhe ale ze by az takmer 100km, to by som nepovedal.

Mato_d

Prečítané za pár minút, fotky som pozeral dlhšie :)
McCarthy je riadne od ruky, cestou sem sme roztrepali jeden tlmič a tomu sme po celý zvyšok cesty museli prispôsobiť zasadací poriadok. Inak na Discovery Channel nedávno bežal dokumentárny seriál o tomto zabudnutom mestečku. Prikladám jednu fotku z miestnej krčmy.

Jardis

Ja som mal asi tyzden pekne a zvysne 2 lialo a bola radna zima...Toto bol as I moj highlight tripu a Aljasku

Lubo

Vystavne pocasie si mal. So Sonou a Matom_d sme tam nakukli v roku 2010. Zial nemali sme cas detailnejsie tento kut Aljasky spoznat. Tiez bola v plane tura v parku Wrangell-St. Elias, no pocasie sa pokazilo a niekolko dni v kuse lialo a v stane sme klepali kosu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma