Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Firceng a Vrábliková skala z Novej Bane

Diskusná téma K článku: Firceng a Vrábliková skala z Novej Bane

Ako sme hľadali jednu skalu a našli ich veľa. Radi sa s manželom túlame po zaujímavých a menej známych miestach v našej prírode. Vôbec nám neprekáža, že tam nevedie značený chodník a často ani žiadny chodník. Ja som „ideový vodca“, čiže dačo vymyslím a na Ľubkovi je praktická časť.

Tomka

Martin teší ma, že sa Ti tam páčilo. Verím, že v snehu po tých suťoviskách Ti dalo zabrať.

Martin knor

Bol som sa tam pozriet, ozaj to stoji za prechadzku. Trasa Nova Bana zst - Dievcia skala - Orovnica - kota 603 - kota 719 - Bukovina - potom Vasa trasa a cervenou spat. Vyliezol som aj na tie skalky pred Vrablikovou skalou (o jeden hrebienok prv), no na Vrablikovu skalu som si netrufol, hoci lano tam stale visi. Od Vasho zapisu do knizky pri hojdacke je moj iba treti, moc ludi tam nechodi. Povodne som chcel este z Novej Bane obehnut naucny chodnik, ale zabil som vela casu brodenim sa v snehu a miestami som musel ist velmi pomaly, najma pri stupani hore strmsimi svahmi (pod snehovou perinou boli konare, kamene a listie...).

MisoB

Poradie obrázkov je už v poriadku.

Sona

Danka, ked nam na redakcny email posles, ake je spravne poradie obrazkov, my ich vieme poprehadzovat.

Tomka

Martin
Máš pravdu, fotky sú poprehadzované. Prvýkrát som pridávala článok a nejako sa mi to tam pomotalo a už som si s tým nevedela poradiť - som technický antitalent!
Chodník ku kaplnke ide asi len od cesty, je dobre upravený, nad skalou je to dosť strmé. Už aj ten kúsok od kaplnky ku krížu bol dosť náročný.

Martin knor

Velmi pekna prechadzka. Asi sa tam v zime pojdem pozriet, vypada to na okruh z Orovnice :-). Nevedie z Orovnice k tej Dievcej skale nejaky chodnik lesom (ked uz je to putnicke miesto Orovnicanov)?
Inak, presne taku cervenu farbu maju sutre na Putikovom vrsku naproti na druhom brehu Hrona.
P.S. Nie su tie obrazky trochu poprehadzovane?

Vlado z NZ

Pekné a inšpiratívne, asi mám program na budúci vikend????

Jana T.

Paráda. Už som po tých ,,pľacoch" poškuľovala... :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma