Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma lezenie v rezervacii Stokeravska Vapenka

Diskusná téma lezenie v rezervacii Stokeravska Vapenka

Mam taky dotaz - kedze do tejto oblasti od sociku chodim obcasne a nie som clenom horolezeckej organizacie JAMES ale som clenom ALPENVEREINU a moja dilema je tu - je to totiz narodna prirodna rezervacia a ministerstvo zivotneho prostredia udelilo vynimku JAMESU kde sa pise citujem doslovne -"výnimka sa poskytuje len pre členov SHS JAMES a organizovanych zahranicnych horolezcov "Otazka znie - ked ma pride otravovat pod skalu clen straže ochrany prirody a vytasim na neho preukaz ALPENVEREINu bude to brat ako zahranicneho organizovaneho horolezca alebo mi rovno nablokuje pokutu ??? Za sociku to bolo jednoduche a jasne - dnes same zahmlievanie a nejednoznacne vyklady človek aby sa z toho ,,,

Peter61

@all :
sorry sa spem, ten prispevok 12:36 som pisal brutto pol hodiny popri inych veciach, takze ten 12:19 dutkovic som nevidel.

Peter61

na, dutkovi, uhlikova stopa jak svina. Ja mam mindraky, aj ked mam ist autom 4 km na bouldrovku.
ÖAV a DAV vystupili na 5 rokov z UIAA, da sa to dohladat, ale members area nema archiv r.2003
theuiaa.org/members/
Teraz je ÖAV v UIAA akoze "pod" VAVÖ. Uvodzovky pisem kvoli tomu, ze ÖAV ma cez pol miliona clenov a VAVÖ cca 700 tis.
linky su tu dole :02/12/17 10:42

cestydoprirody.cz/…/289-alpen…

Dutkovic

TERAZ MI DORAZILA DALSIA EMAILOVA ODPOVED-uz v tom mam uplne jasno- len som musel otravovat kompetentnych :-)

Heureka veci sa maju takto citujem

Dobrý den pane

Rakouský Alpenverein je členem (zakládajícím) UIAA.
Rakouský Alpenverein je totiž členem VAVÖ (Verband Alpiner Vereine Österreichs) a ten je členem UIAA.

theuiaa.org/…/member-federati…

Dutkovic

dnes mi prisla emailova nejednoznacna odpoved z ministerstva zivotneho prostredia -citujem-

Členstvo a preukaz člena zahraničnej organizácie Alpenverein je akceptovateľné pri kontrole členov stráže ochrany prírody v prípade, ak tento rakúsky horský klub je členom celosvetovej organizácie, ktorej členom je aj JAMES. takze mysleli ze ak je OEAV clenom UIAA tak ano moze sa liezt a ak nie je tak nemôže.

v zozname na oficialnej stranke UIAA pod statom Rakusko je uvedena iba jedna organizacia a to VAVO / Verband alpiner Vereine Österreichs (VAVÖ)/ Takze podla môjho sedliackeho rozumu sa nesmie liezt v tejto lokalite iba s preukazum OEAV.Po pravnej stranke by som asi spor prehral a radsej nastartujem auto ked bude pekne za 2hodiny leziem po peknej vapencovej skale v Holentali s vedomim ze nepacham nejaky protipravny skutok. A asi sa zacnem učiť aj nemčinu.Horam zdar a úradníkom a zakonotvorcom na slovensku zvlášť:-)

Vrana

ani raz sa mi nestalo, ze by niekto odomna pytal pod skalami horolezecky preukaz

Dutkovic

Musim uviest veci na pravu mieru - nie som šetrič a špekulant ale mam kamaratku co zacina a chcel som jej hned teraz ukazat lezenie na nejakom nie exponovanom mieste... James ked zaplatim tak platny bude az od januara a nemam problem s financiami ... mal som problem a obavy s moznym konfliktom v pripade stretu so strazcom prirody... nakoniec som kamaratku vzal na platnu ktora je kolma a v tej kose som ju naucil cvakat expresky lebo nechcela traposit na umelej stene.To je vsetko a chcem povedat ze ludi co sa staraju o istenia si vazim napriklad Volkova, P.Kuchara co prispieva borhakmi a radu dalsich ludi,Potreboval som to vysvetlit lebo debata sa ubera zlym smerom :-)

Peter61

fero,
Adushka ma recht, cela odpoved je v ľynku dnes o 12:26

Adushka

Possum, vo Veľkej Fatre sa lezie, viem minimálne o Blatnici.

Possum

Vidiac tuto diskusiu mi napadla stara otazka, ktoru doteraz nemam zodpovedanu.

Preco sa neleze vo Velkej Fatre?

Eric

Lubo: Ano, ja to beriem tiez z tejto stranky. Takisto ma nikdy nerozhodilo, ked som musel niekde, ci uz u nas alebo v zahranici zaplatit poplatok pri vstupe do nejakej rokliny. A 25 €, ved to na dva razy prechlastam s kamosmi v krcme :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov