Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Osečný vrch, Kopanica a Michalov vrch z Brodzian

Diskusná téma K článku: Osečný vrch, Kopanica a Michalov vrch z Brodzian

Objavil sa nám tu nádherný prehľadový článoček o skalných oknách u nás. Jedno z okien je v severnej časti Tribeča, asi 5 kilometrov južne od Partizánskeho. Z oblasti sú na Hikingu štyri článočky, no v ani jednom sa okno nespomína. Je dosť zašité, a to cezeň vedie zaistená cesta! No, ono je to skôr pár metrov reťaze a kúsok lana ako ozajstná via ferrata, ale istenie tam je.

Belco

Ja len dodam, ze kamenne vráta, či bránu pozná aj pomerne málo domácich, je celkom zašitá a pri pokuse nájsť ju zhora z kopca sa dá ľahko prehliadnuť. Čo sa týka výhľadu z Plešovice, je lepšie pokračovať na Kolianovú, odťiaľ sú naozaj krásné výhľady. Myslím, ze na starších mapách je Kolianová označená ako Plešovica.

Tomka

Vďaka za článok. Severovýchodnú stranu Tribča poznám len minimálne, takže vďaka za inšpiráciu.

Martin knor

Dakujem. To by ma teda nenapadlo. Chodnicek bol miestami dost zarasteny mladou bucinou.

Mifo78

Martin, to "zvlastne znacenie" na fotke je znacenie trasy MTB cyklomaratonu ktoreho trasa tadialto viedla niekolko rokov dozadu...

Beta

Tomáš, ok, napísala som Ti mail.

Martin knor

Tomas, ak je to myslene tak, ze najdokonalejsi je system, v ktorom je na znacku norma a znaceniu sa venuju profesionalni znackari, tak potom tento najlepsi system znacenia funguje v mnohych krajinach. A prave u nas je jeho prevedenie v praxi asi najhorsie :-(.
(A vzhladom na hustotu osidlenia je to celkom pochopitelne. Napriklad v Rakusku - Rakusanov tiez nie je vzhladom na ich obrovsku siet znacenych chodnikov vela - sa o cele oblasti staraju sekcie DAV z Nemecka.)

FunTTomas

Beta: spolu s Českom máme najlepší systém značenia na svete, viď hiking.sk/…/turisticke_znacen…, keďže na to máme aj technickú normu (samozrejme realita nie vždy zodpovedá norme). Neviem ako máte metodicky (technicky) vyriešený systém značenia chodníkov v Poľsku. Možno by si mohla o značení u vás napísať článok, tak ako máme popísané značenie v európskych krajinách. Napr.: hiking.sk/…/turisticke_znacen…, hiking.sk/…/turisticke_znacen…, hiking.sk/…/turisticke_znacen…, hiking.sk/…/turisticke_znacen… atď. Čo povieš na článok od vás?

Martin knor

Beta: "Kazda liska svoj chvost chvali." Tolko k najlepsie znacenym chodnikom v Europe :-).
K pitiu. V zime chodim zvacsa na 1-dnove prechadzky, a vtedy mi neprekaza, ked mi voda pocas vyletu vo flasi mrzne. Povazujem to za prirodzene. Samozrejme, treba "pit s mierou" :-) .

Beta

je dobre fľašu obliecť ponožky, nezmrzne, máš teplé pitie a ešte čisté ponožky :-)). Teším sa, že si napísal o navigácie. Čítala som, že u vás všetky chodniki sú označené najlepšie v celej Európe, tak prečo som sa stratila toľkokrát? :-) Bez navigácie na Slovensko nejdem.

Jana T.

Jééého oči ! Moje najmilšie. :) Vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma