Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Päť hraničných trojmedzí Slovenska

Diskusná téma K článku: Päť hraničných trojmedzí Slovenska

Začalo to nevinne. Turistický oddiel ŠK Prameň Kováčová sa rozhodol, že v roku 2013 zorganizuje okrem jedňodňových akcií aj trojdňovku na východe Slovenska. Hlavným bodom programu mali byť drevené kostolíky. Samozrejme, že sme chceli aj turistiku, a tak sa k programu pridal aj výstup na Kremenec, najvyšší vrch Bukovských vrchov. A práve na jeho vrchole sa začala vynárať myšlienka navštíviť všetkých päť trojmedzí Slovenska.

Martin knor

Co tym myslis? Spravil som si trojhodinovu prechadzku, asi 13 km okruh. Nebol som len na trojhranicnom bode :-D .

Martin knor

Vcera poobede som sa bol prejst z Cunova na SkHuOe bod (+ cosi naviac), bolo na to idealne pocasie. Videl som vela zajacov, srniek, zopar bazantov a mnozstvo husi, no dropy ziadne. Teraz vsak na Internete pozeram, ze tie letiace husy boli asi predsa len dropy. Zjavne to chcelo dalekohlad a nie kratkozrakeho turistu :-) .

Gagigo

Tiež mám prejdené všetky Trojmedzia. Sú to významné body SR, z ktorým každé má svoje čaro. Každé je úplne iné, vzájomne sa vôbec nepodobajú. Oplatí sa navštíviť všetky.

Ing. Jozef Sliacky

Danka,veľmi pekne ďakujem príspevok na trojmedzia organizované TO TJ Prameň Kováčová. Poďakovanie patrí aj organizátorom Ing. Vladkovi Volkovi a Ing. Ferkovi Hajkovi.Mrzí ma,že nebol na poslednom.
em.turista

Martin knor

Martin - ved prave. Ta trava na Sk-Hu-Oe aj mna laka :-D . Ale teraz je zima, trava tam nebude. :-(

Beta

Úžasný nápad! Beriem to. Bola som len na jednom, ale ja sa kratšie túlam po Slovensku :-)

Martinantoni13

Neprestáva ma udivovať aké rozmanité je naše maličké Slovensko. Hraničné oblasti majú pre mňa vždy výnimočný a tajomný nádych. Až to človeka láka nazrieť za plot, či tam nerastie zelenšia tráva. Veľmi odporúčam urobiť tak na Kremenci. 20 minútová trasa po PL-UA hranici + krátke stúpanie na poľskú stranu vedie na typickú poloninu a výhľadový kopec Wielka Rawka (1304m).

Martin knor

Tiez mi chybaju 2, tie rakuske, ktore mam pod nosom. Na Sk-Ua-Hu mam vsak velmmi pekne spomienky. Dva po sebe iduce roky sme tam ako decka stravili tyzden. Pri tej plazi bol akysi kemp, kde sme stanovali a v Tise sa kupalo. (Tatko chcel chytit sumca - nepodarilo sa mu to.) Lenze potom vyplavilo nejaku banu v Rumunsku a rieka bola otravena.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma