Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh Galmusom: Spišské Vlachy – Poráč – Slovinky

Daulagiri

Relatívne nedávno (v novembri 2017) som bol v týchto končinách z Krompách na Bielu skalu a modrou do Poráča atď. Príjemný charakter to tam má a trávnaté okolie Poráča je malebné, len ja som mal oparové počasie. Slovinská skala mi zatiaľ uniká, ale raz aj tam zabrúsim. Inak útulňa na Kňazovke je príjemné miesto na spanie.

Martin knor

Heno, prikladam 2 obrazky z doliny Bielej vody. To urcite nebola nuda. Bol si tam? Skal je tam hodne. Ten okruh co pisem obsahuje Knazovu, Vysoky vrch (to su tie nezalesnene miesta s vyhladmi - aj Tebe sa zjavne pacili) ale aj Sarkaniu dieru a dolinku Bielej vody :-) .
V minulosti som siel aj Poracskou dolinou a tou modrou do Krompach, no Slovinska skala mi este chyba. Nedavno tu bol o nej clanok s peknymi fotkami - urcite raz vyleziem na jej vrchol.

Ade.e

Mato, nemyslim, ze to, co si presiel, je najzaujimavejsie. Ten usek je dost zalesneny a mimo 2 miest je to relativna lesna nuda. Aj ked mozno samotna preslavena Poracska dolina ma az tak neuputala, aj ked aj tam je jedno carovne miesto pri drevenej zvonicke, ale taka SLovinska skala a to, co sa podobalo Velkej Fatre nad Slovinkami, su rovnako bajecne. PLus este Holy vrch a usek cez Zavadku alebo na druhu stranu na Bukovec.

Martin knor

Vlani som si podla navodu Paliho presiel dolinku Bielej vody pod Poracom. Z Poraca cez Knazovu hrebienkom do Olcnavy a dolinkou Bielej vody hore na Sarkaniu dieru, Vysoky vrch a spat do Poracu. Je to asi najzaujimavejsia trasa na okoli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov