Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lokca – Minčol – Príslop – Budín – Or. priehrada

Diskusná téma K článku: Lokca – Minčol – Príslop – Budín – Or. priehrada

V dnešnej uponáhľanej dobe pokladám viacdňové vandrovky za to najlepšie, čo sa dá v horách zažiť. Sú plné nielen zážitkov a prekvapení, ale aj pohodového táborenia či túlania sa po lesoch a lúkach. Na jeden takýto vander som sa vybral v závere leta na Oravu. Trasy, po ktorých pôjdem, som v minulosti z väčšej časti už absolvoval. Ale prejsť ich na jeden raz, to som si naplánoval len nedávno. Preto stačilo využiť najbližšiu periódu ustáleného počasia a vander sa môže začať.

Tono

Jedlo, no pravdupovediac, nikdy som to tak neriešil. Len raz, ked som taboril na este neopravenom hrade Viglas, sa mi mysi prehryzli ku klobasam.

Possum

Podla mna ma Tvoj ruksak 20kg, lebo tam mas protitankovu past a pasce proti medvedom. A preto vecer mozes spokojne chrniet.

A ked sa teda ulozis na spanok, aspon si das jedlo niekde preco od seba?

Daulagiri

Len mi tak oči zasvietili keď som uvidel tento článok. Toto pohorie je moja srdcovka, asi posledné hory z hrebeňovými smrečinami, ktoré nie sú vôbec poškodené. Je to zázrak! Až na pár úvodných km som prešiel túto trasu celú. Žiadny turisti, len krásna rázovitá krajina.
Babínsku hoľu si aj ja pamätám ako zarastajúce lúky, aj lesné cesty v okolí Magurky boli riadne rozbahnené. Vedel by som reagovať na mnohé veci, lebo sa mi vybavilo veľa spomienok. Som zvedavý na pokračovanie.
A samozrejme krásne fotky. Tiež mávam ťažký batoh, ale moc to neriešim, sú dôležitejšie veci na túre.

Martin knor

Pekna vandrovka. Tiez zvyknem ranajkovat az ked cosi prejdem. Ale stanujem zasadne v lese. Nerobim si ziaden ohnik, ani len varic nevlacim, takze je to v lese v pohode. A rano mam stan suchy (tiez Coleman :-) ).

Tono

Ale chlapci, neberte to doslova, ze 20 kg :) Jednoducho, bol to tazky batoh a to hlavne tym, ze som mal svoj ultralahky stan pozicany a mal som starsi Coleman, co vazi asi tak 3 kg. K tomu 3 l vody - 3 kg vahy, nejake dve plechovky piva a hned mas dalsie kilo. Dalej zrkadlovka s jednym obj. zase dalsie kilo atd. Takze jednoducho bol to tazky batoh. Realne odhadujem, ze bol okolo 15 kg rano na zaciatku etapy a vecer, no konci etapy mal tak 11 - 12 kg, ale napriek tomu bol zo dna na den tazsi a tazsi :)

PaliT

20+kg je fakt sviňa. Nedávno som zavesil do systému článok, kde spomínam, že na trojdňovú novembrovú túlačku som to stlačil pod 13kg vrátane zásob vody, ale ešte v lete na Muráni to bolo vyše 18, asi som to nejako zoptimalizoval. A hlavne som ja sám zhodil od októbra 2016 už vyše 20, úplne inak sa teraz chodí hore grúňom.

Boro

Ty Tóno, neprovokuj ! Moje ubolené kolená sa akosi roztriasli a vibramky v skrini začali dupotať. Je to jeden z mojich najoblubenejších krajov. A tá prvá veta z úvodu by sa dala tesať. Krásne fotky. Ale čo to preboha vláčiš vo 20 kilovom batohu ???

TomXX

20+ kg pri mojich obvyklých dávkach kilometrov by ma asi zabilo :) Túra pekná, lákavý kraj.

Tomka

Pekné túlanie, pekné čítanie.
Hrebeň Kubínskej hole sa mi páči,parkrát som sa tam už motala a určite ešte chcem.
Žiaľ, ja "ťažkú sviňu" nezvládam a tak mi zostáva len nájsť si "základný tábor" a odtiaľ vyrážať na jednodňovky.

Tono
Peter, Ferko, medzi mnou a medvedmi plati nepisana dohoda o vzajomnom sa respektovani :) Pali, nad 20 kg! )
PaliT

Úplne sa podpisujem pod myšlienky na začiatku článku a dodávam, že Tónov opis tých viacdňoviek patrí k tomu najlepšiemu, čo sa dá na danú tému prečítať.

Ešte jedna všetečná otázka, koľko má vážiť ruksak, aby dostal označenie “ťažká sviňa”?

Peter61

Tono, opravujem Fera :
Ked si vecer kempoval, nebali sa Ta medvede?

Possum

Ked si vecer kempoval, nebal si sa, ze Ta prijde pozret medved?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma