Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Uhlisko – Trstená – Kopec – Malatiná – Dol. Kubín

Diskusná téma K článku: Uhlisko – Trstená – Kopec – Malatiná – Dol. Kubín

Prvé dva dni mojej vandrovky som sa túlal po kopcoch Oravskej Magury. Väčšinu času som išiel hlbokými lesmi. Ďalšie dni budem prechádzať cez polomami ťažko skúšané Skorušinské vrchy. Po ich prechode sa dostanem do veľmi rôznorodej krajiny Oravskej vrchoviny. Budú sa striedať zalesnené oblasti s rozsiahlymi lúkami, z ktorých sa budem môcť do sýtosti vynadívať na mimoriadne malebnú okolitú krajinu.

Tono

Ahoj Mato, urcite chod, nebudes banovat a tie machy su supek kopec.

Miskar, presne aj ja taketo destinacie vyhladavam.

Pozdravujem!

Daulagiri

Bol som zvedavý na pokračovanie, lebo ma zaujímalo kadiaľ si šliapal ďalej Tóno a som spokojný.
Ten hrebeň Oravskej vrchoviny mám v merku už dlho a verím že raz sa mi zadarí. Tak isto Machy, všimol som si tam tie solitérne stromy a rozsiahle lúky už dávno, láka ma to tam veľmi. Vskutku pohodové putovanie neokukanou, ale o to krajšou krajinou s peknými fotkami.

Miskar

Perfetny trek, uzasne fotografie.
Mam rad krajinu Slovenska mimo hlavnych pohori (Tatry, Fatry atd...), kde sa to nehemzi hlava na hlave a pomaly si skladam mapu Slovenska tychto lokalit. Tu som vsak este nebol, takze vdaka za tip a skvelu reportaz.

Wbk

Pridám sa k zastaveniam a ohlasom aj ja. Naozaj parádna putovačka, ktorá aj mňa neuveritelne navnadila stať sa po čase znovu nachvíľu putovateľom. Tak dúfam že už onedlho mi "vydá" :-)

Tono

Uff, ani som necakal takyto ohlas. Takze, vsetkym dakujem za zastavenie a aj za vase pripomienky. Vsetky useky sa daju v zime krasne presjst, vrelo odporucam aj ja! A este raz, dakujem vsetkym.

PS: Martin, odpisam som.

FunTTomas

Keďže máme zimu, tak odporúčam absolvovať úsek červenej Malé Borové - Veľké Borové - Malatiná - Dolný Kubín na bežkách. Je to jedna z najkrajších lyžiarskych túr na Slovensku. Hrebeň ponúka náderné scenérie, čoho sú Tonove fotky dôkazom.

Martin knor

Pekna vandrovka. Tiez som suvislo presiel iba ten usek z Dolneho Kubina po Velke Borove. Na okolie Pokryvaca mam krasne spomienky, pretoze sme tam tyzden byvali a pomahali sme narodnemu hospodarstvu (zbierali sme zemiaky). Vtedy, za hlbokeho socializmu, sme jeden den normalne vyhlasili strajk a odmietli sme robit, pretoze nam nedoniesli obed. Bolo veselo.
Pobavila ma poznamka o budeni sa budikom :-D .

Boro

Tóno, zasa perfektné. Tá trasa je zaujímavá a nevšedná , fotky úžasné. Ako hovorí môj kamarát - vandr jak noha.

Roderik

no paráda ,hned po prečítaní prvej časti túlačky som si to naplánoval presne touto trasou len v opačnom smere a už sa na to teším ,,, manželka menej a deti už vôbec tak uvidíme ako to vypáli ...

Robo

TomXX

Krásne fotky - možno by som ich menej saturoval - ale fakt krása. Díky za inšpiráciu!

PaliT

Na jednotku s dvomi hviezdičkami. Prísľub, že leto príde....

Tomka

Krásne, vďaka.
Poslednú časť od Veľkého Borového do Dolného Kubína mám prejdenú a tie scenérie sú fakt úchvatné a nezabudnuteľné!
Tupá a Ostrá sú moje srdcovky a pohľad z vrcholu Ostrej dole je závraťový.

Mirino

Pekné čítanie a pekná inšpirácia. Len jedna faktická....s tým akumulovaním chladu v priehrade je to presne naopak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma