Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenská 56-stka alebo od Burdy až na Gerlach 2.

Diskusná téma K článku: Slovenská 56-stka alebo od Burdy až na Gerlach 2.

Pokračujem v strelenom nápade, ktorý sa mi čím ďalej, tým viac páči. Zatiaľ čo väčšina mojich rovesníkov sa opíja po krčmách, spoznávam krásy Slovenska. Ale je to na každom, čomu dá prednosť. V putovaní po Slovensku pokračujem vrchmi: Poľana 1458 m, Ďumbier 2046 m, Ostredok 1596 m a Veľký Choč 1611 m. Túry neboli vôbec dopredu plánované, väčšinou vznikne nápad deň pred tým, ako niekam idem (niekedy aj v deň, keď idem). Takže je to dosť spontánne, pozriem do mapy a vrch, ktorý mi padne do oka, si vyberiem.

Martin knor

Zdravim. Nepoznam GPS-suradnice, takze by som to iba odhadoval. A kedze to bolo pred 2 rokmi... Viem vsak povedat, ze treba sledovat chodnicky a vybrat sa prvym (ktory je severne od tyce) na zapad.

Turist

Martin mozno by si mohol hodit tie fotky do galerky aj so suradnicami. Bolo by mozno dobre vediet odkial presne su take paradne vyhlady.

Pavel Forgáč

V poslednej dobe sa už vyhýbam miestam s návalom "takzvaných turistov", alebo na ne chodím v netradičnom čase. A čím ďalej tým viac sa mi začínajú páčiť málo frekventované pohoria ako Burda, Žiar, Starohorské vrchy atď.. A s tým Kopaným závozom a vrchom Javorie to bude ešte zaujímavé tak ak máte skúsenosti ocením každú radu.

Martin knor

Na Polane som bol trikrat, no az treti krat (3.1.2016) som vedel, ze sa treba poobzerat po okoli tej tabule s napisom Polana. Ked si clovek bude vsimat vyslapane chodnicky, tak jeden vedie priamo od tabule na J k triangulacnej tyci s vrcholovou knihou (vid obrazok). Naopak, kusok severnejsie je slabo vychodeny chodnik na V, ktory ide na vyhliadku. Vidno z nej do kaldery (obrazok) a na Nizke Tatry (obrazok). Prikladam este jeden obrazok z tejto tury, je na nom vodopad Bystre.
Inak neboj, citat sa to da. Tesim sa na pokracovanie.

Keso9

Je super, že si sa na to dal a držím Ti palce. Tiež šlapem na najvyššie vrchy, kopce a kóty geomorfologických celkov a významných podcelkov Slovenska a popri tom aj na najvyššie kopce a body okresov. chodím sám ako vlk. Domáci matadori nechápu, že prejdem pol Slovenska, aby som vyšiel na ich kopec... Na veľa kopcov nie je ani značená trasa a tak zdieľam chodníky s medveďmi, preliezam oboru, ak je vrchol uprostred zvernice, vkrádam sa do vojenského priestoru (Touto cestou sa prihováram za to, aby tie "zvážnice" z Lazarovho lazu v Lešti na Kopaný Závoz boli oficiálne prístupné aspoň raz do roka) a často nestretnem živú dušu. Slovensko má pekné zákutia a turistika nie je len o davovej psychóze smerom na Kriváň alebo rysy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma