Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sme s Hugom zmizli v trhline na Tribeči

Diskusná téma K článku: Ako sme s Hugom zmizli v trhline na Tribeči

Občas mám chuť stráviť pár osamelých dní v horách. Niektoré ženy takéto veci niekedy ťažko nesú, lebo majú pocit, že pred nimi utekáme. Ale veci sa majú inak. Pred nikým neunikáme. Keď sa takto vyberieme do hôr, hľadáme v prvom rade cestu sami k sebe. Takto nejako som si začiatkom novembra zbalil batoh, nasadil Hugovi obojok a vyrazil do Kostolian pod Tribečom. Pôvodný plán bol stráviť tri dni túlaním sa po pohorí opradenom povesťami. Čitateľa pozývam na clivé putovanie plné rozjímania a prírodných krás.

Forky456

dobrý pokus, ale nezavádzaj. Utekáme na kopce pred blbosťou, a tá môže nezriedka nadobúdať ženskú podobu (úplne dženderovo fér - 50/50)

Beta

PaliT

  1. veľmi sa mi zapáčilo Tvoje písanie, je super lebo dávaš do toho celé srdce
  2. u nás povieme, že každý muž občas musí ísť do svojej jaskyne, a tak niektorí idu na osamelú túru :-)
  3. s záhradnými nožnicami do hôr ???
Baranček

Opäť výborne napísaný príbeh s krásnej slovenskej prírody s kamarátom Hugom

Martin knor

Pekne putovanie. Na hrebienku na Plosku uz nie su tie bordove a zelene bodky? Skoda ze si zo Zlatna nesiel po zltej na Cierny hrad a dalej hrebienkom. Je celkom pekny a co sa pamatam, nie je tam ziadne cernicie, ci ina hustina.

Planujem sa do okolia Velkeho Lysca vybrat bud koncom zimy, alebo zaciatkom jari. Chcem si pozriet skalne okno a zrejme aj par okolitych kremencovych skaliek.

No, dost bolo zabavy, idem von pouzivat zahradne noznice :-).

Tomka

Pekne si putoval po mojom obľúbenom pohorí!
Mrzí ma, že si obišiel Svinec, ale som sa trošku aj potešila, lebo my sme tam boli v septembri a mám pripravený z neho článok pre Hiking. Ak ho uverejnia, budeš vidieť o čo si prišiel.
Inak chápem Moniku, ja už len pri predstave novembrového stanovania dostávam zimnicu.
Ale Vlčí kút je krásne miesto.

PaliT

Ďakujem (n+1) krát, pričom N je zatiaľ cca. 5 :)

Forky, niekoho z domu niečo vyháňa a niekto ide von len preto, že ho tam čosi ťahá. A blbosť je univerzálna a ani rod nerozoznáva. Ale pred časom majster Lasica tvrdil, že na vine sú vždy obe strany: žena aj svokra...

Beta – ty si veľký milovník slovenskej prírody, až to človeka pri srdci hreje. Sem ani netreba pred nikým utekať, však?
Nožnice obvykle nenosím, občas sa treba presekávať dlhým nožom, lebo často opúšťam chodníky. Ale po prečítaní tohto článku, som radšej pribalil nožnice, viď nižšie: hiking.sk/…/okolo_kostolian_p…

Martin – všetky tie destinácie mám v merku, či už peši alebo na bajku.

Tomka: aspoň som ti nechal miesto v edičnom pláne, ale určite si ten Svinec nenechám ujsť neskôr a článok si rád prečítam.

Dimoboy

Tie svetielkujuce reflexky na stromoch su z Ponitrianskej stovky - dialkovy ultra beh/pochod z Handlovej do NR. Je nimy vyreflexkovana trat cervena znacka zo zobora po Tribec a potom dalej tusim zelena na Skycov a mozno aj dalej do Jedlovych kostolian

Paulovič pali76ZM

Parádny článok o mne blízkom pohorí. Hneď ráno ma to naštartovalo a už aj bol plán na dnešný deň - Veľký Lysec a Ploská!
Je fajn prečítať si o túlačke a hneď to ísť aj skontrolovať na miesto činu!
Prikladám pár fotiek z dneška.

Martin tie bordové a zelené bodky sú tam stále a sú to celkom dobré orientačné body na tom divokom hrebeni :)

Martin knor

Fiha, tam je to teraz celkom bez snehu? Snad budem mat zajtra na sneh viac stastia.

Paulovič pali76ZM

Tak veru po snehu už nie je ani stopy ! A na zajtra asi tiež nehlásia žiadne sneženie ...

PaliT

Nejaké bodky som tam občas videl, ale nemôžem tvrdiť, že by ma viedli nejakým viditeľným chodníkom, alebo že by boli potrebné pre orientáciu na hrebeni.

Ankap

a na Malom Tríbeči posledné zbytky... foto z 1.2.2018

Beta

Vidím, že Tribeč je veľmi atraktívna lokalita - fľašami vyzdobené domy, turisti so záhradnými nožnicami, miznú ľudia, hrad ktorý nechce aby ho niektorí navštívili :-)), ešte som tam nebola, a vidím, že musím tam čoskoro ísť :-)), záhradné nožnice mám :-)
ps. Martin, keď som uvidela fotku a prečítala som o tom netradičnom vyzdobení, nemohla som prestať smiať :-))), u nás sa hovorí, že Slováci sú veľmi vážni ľudia a nemajú zmysel pre humor, ale viem, že toto nie je vôbec pravda :-), máte obrovskú fantáziu!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum