Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sme s Hugom zmizli v trhline na Tribeči

Diskusná téma K článku: Ako sme s Hugom zmizli v trhline na Tribeči

Občas mám chuť stráviť pár osamelých dní v horách. Niektoré ženy takéto veci niekedy ťažko nesú, lebo majú pocit, že pred nimi utekáme. Ale veci sa majú inak. Pred nikým neunikáme. Keď sa takto vyberieme do hôr, hľadáme v prvom rade cestu sami k sebe. Takto nejako som si začiatkom novembra zbalil batoh, nasadil Hugovi obojok a vyrazil do Kostolian pod Tribečom. Pôvodný plán bol stráviť tri dni túlaním sa po pohorí opradenom povesťami. Čitateľa pozývam na clivé putovanie plné rozjímania a prírodných krás.

PaliT

Viacero ľudí mi tvrdilo, že toto je môj najlepší článok (možno sa im páčilo, že konečne si vedia vyrobiť v kuchyni zlato)...

Skúsil som do anonymného okna v Google zadať "tribeč" a "trhlina" a odkaz na článok je fakt na prvej strane!

Vladimir Popluhar

Ale tento článok je aspoň dobrý protipól všetkým tým fantasmagorickým článkom, ktorý človeku vyjdú pri zadaní vo vyhladávači na tému Trhlina a Tribeč. To že to je iné, nie je vôbec na škodu. Je to práve super.

Lubo

Facebook je z toho minimum, 93% je z Googlu.

PaliT

Vyskakuje ľuďom cez vyhľadávanie? Niečo totiž môže byť aj cez Facebook.

Lubo

Film Trhlina zrejme pomaha tomuto clanku. Za poslednych par dni si ho precitalo vyse 2000 ludi, co je nezvykle davnejsie publikovany clanok. :-)

Beta

PaliT Dúfam, že "rozumný čas" neznamená veľmi dlhý čas :-), čakám. Ja monentalne píšem, moja túra však mala štyri dní, tak ešte budem to dlho písať. A ešte si myslím, že nie je to dobrá správa pre redaktora, ktorý to potom bude opravovať (Tomáš, zdravím :-).

PaliT

Beta, nejaké mám rozpísané, jeden bude spomienka na moje najpamätnejšie zimné lezenie v Tatrách, niečo mám rozpísané zo starších túr, hádam sa mi to podarí v rozumnom čase dokončiť. A minule som si hovoril, že už dávno nič neuverejnila Beta :)

TomXX

Ja som rozčítal aspoň Trhlinu od Kariku :)

Beta

PaliT kedy prečítam Tvoj nový článok? Od toho článku o Tvojej túre s Hugom čakám, čakám a čakám...

PaliT

Dovetok k článku: V sobotu dopoludnia som neopatrne vyhlásil, že ideme na Gýmeš a kým sme vyrazili, už som na radare pozoroval zábavné (blýskavé) úkazy na oblohe. Tak to opäť vyzeralo, že z toho nič nebude. Ale potom sme počkali, až to bude prechádzať a temné sily sme prekonali nenápadným prekľučkovaním cez pásmo búrok. Tvárili sme sa, že ideme len na Studený hrad a dokončili sme po 28 rokoch projekt tisícročia! Konečne sme boli na Gýmeši :D

Possum

Inac na brodenie riek je perfektna trasa LAUGAVEGUR na Islande. Brodi sa asi 6 krat, po stehna v prudko tecucej vode po stehna. Zuuuzo :)

Possum

JANTAARA: Poznam. Raz som brodil Lubochnianku na jesen a v polke som mal pocit, ze mi vypovedaju nohy a padnem. Brrr.

A v spacaku som plne naobliekany aj ja: termopradlo, tricko a teplaky, fliska, hruby sveter, paperove gate a paperova vetrovka a capica. Nejaky lezec raz povedal, ze tak naobliekany ako ja by uz spacak vobec nepotreboval.

Jantaara

Pri vlezení do veľmi studenej vody mi okamžite zovrie členky a veľmi to bolí. A tým nemyslím vodu ľadovú. Ani nemusím byť ponorená celá. Stačí horský potok a po pár sekundách kričím od bolesti. A pyžamo v stane samozrejme ako spodná vrstva. Na tom ešte chlpatá mikina a chlpatá deka a ak je fakt zima, tak aj v perovej vetrovke som spala. No a gelové ohrievače pomáhajú.

Wbk

Tomáš, o porovnávaní sprchy a jazera sa samozrejme nemusíme vôbec baviť, ale neodbočujme od témy. V každom prípade sa domnievam, že naťahovať si svoje cievy by mohlo mať pozitívny účinok pri reakcii organizmu na chlad. A podľa môjho názoru je studená sprcha, prípadne otužovanie vzduchom, dobrým prostriedkom pre tých, ktorí s otužovaním chcú začať, resp. sa bojácne pomaličky odhodlávajú.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma