Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za tajomnom do Tribeča

Diskusná téma K článku: Za tajomnom do Tribeča

Po prečítaní literárneho diela Trhlina od Jozefa Kariku, zatúžil syn po výlete na miesta spomínané v knihe. Chcel natočiť video na svoj youtubový kanál. Tak sme sa vybrali prejsť pár miest a skúsiť nájsť čo-to tajomné v pohorí Tribeč.

Lololo

Viem dali ho postaviť partizáni ako prepáčenie
Hajzli Ševčíková žena tá sviňa schovávala Nemcov v seníku dávali jej za to peniaze a šperky Ševčík a môj pra dedo o ničom nevedeli išli do lesa na huby jeden partizán zbadal potulovať sa nemca okolo seníka.Následne išiel do lesa a stretol tých dvoch a zastrelil ich.Nevinních ludí!! A tá sviňa zdrhlanech jej je zem ťažká

Vlado z NZ

Zaujímavé,súdil som podla tej červenej hviezdy...nevieš prečo tam je?

Lololo

Pomník o ktorom hovoríš že asi partizáni neboli partizáni.Ján Parkáni a Eduard Ševčík je tam napísané a ja som potomok Jána Parkániho býval v Klačanoch pod Tribčom spolu zoi Ševčíkom a jeho ženov. Neboli to partizáni ich partizáni zavraždili!!!!!!!!!!!!!

Martin knor

Pali, netreba slovnik. Staci si pozriet obrazky na googli k heslu kavyl.
Inac, niektore smlzy (tusim najma smlz kroviskovy) patria medzi najhorsie alergeny. Mam s tym dost skusenosti :-? .

PaliT

Tribeč je zjavne v kurze a aj pán Karika by sa mal hikingu poďakovať za zvýšenie predajnosti jeho knihy :D

Rád som sa vrátil pri čítaní článku do tohto pohoria.

A pri čítaní diskusie som si musel pretierať oči: "...tie távy nie sú kavyle, ale smlzy." – musím si ísť rýchlo nalistovať slovník!

Vlado z NZ

Ani my sme to tajomno tentoraz nenašli, ale občas sa to podarí:-) Tríbeč mám pochodený už skoro celý, je realtívne blízko, raz keď sme boli s deťmi na Čiernom hrade, šli sme skratkou cez les do Zlatna , zmrákalo sa, a deti dostali veľký iracionálny strach z úplne tichého lesa (naozaj sa ani lístok nepohol), skoro panike prepadali, takže sme sa museli vrátiť naspäť na hrad a ísť po značke... Video treba brať tak, že má chlapec 15 rokov a učí sa:-), ale priznal si, že mal zle nastavený mikrofón...

JarinoM

Bol som na Tríbči tri krát, ale ešte pred tou knihou, takže žiadne tajomno ma neopantalo :)

TomXX

Z videa ma rozbolela hlava, roztrasené a 50 Hz brum z mikrofónu, to bolo desivejšie ako tá Trhlina :) Cez týždeň sa tam asi pôjdem pozrieť, kým sa to tajomno neminie, keď tam toľko ľudí teraz chodí.

Tomka

Vidím, že dlho obchádzané pohorie Tribeč sa stáva veľmi populárnym. Aj keď väčšina turistov ide hrebeňom na Veľký Tribeč, čo je, podľa mňa, tá najmenej zaujímavá časť Tribeča.
Ale dobre. Toto pohorie si naozaj zaslúži trochu spopularizovať.
A ešte malá poznámka - tie távy nie sú kavyle, ale smlzy

Martin knor

Tribec je pekne, atraktivne pohorie, ale aby bolo tajomne, na to by som sa tam musel motat v hustej hmle alebo v noci bez baterky.

Ade.e

Cast tebou popisanej trasy som siel.. Take asi moje dojmy: Tie ohradene casti lesov, ktore ma vyrusovali. Prekvapive hradisko na Tribeci. JEdovaty (otravny) vystup na vrch, Skoda, ze som nezasiel k byvalej pusstovni, ci som nemal stastie na muflonov.
Apropo: Pustovnici na Slovensku opat existuju..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma