Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spätným krokom cez Rovnú hoľu

Diskusná téma K článku: Spätným krokom cez Rovnú hoľu

Viete čo je to spätný krok? Neviete, nemôžete vedieť, lebo výraz vymyslela moja polovička a na objasnenie si musíte nájsť príslušnú časť článku. Ale ak chcete, môžete si prečítať o tom, ako som sa tri dni táral s naším jorkšírom Hugom v Nízkych Tatrách v okolí Jánskej doliny, cez Ohnište a Rovnú hoľu. Keď tak nad tým uvažujem, bola to asi moja najpamätnejšia túlačka v roku 2017.

Mato_d

K tomuto článku som sa dostal len náhodou, a to cez diskusiu k nemu. Aké šťastie... :)
Výborne sa to čítalo, mnohé z autorových pocitov sú mi sympatické a dobre známe. No a minúta ticha za ľudí, pozerajúcich správy to zaklincovala :D
Vďaka za článok, fotky aj príjemné rozptýlenie.

Tibor Bocan

Dakujem za kraasny pribeh, toto cloveka okamzite naladi na balenia batoha, stvornoheho kamosa a hura do hor.

PatrikSlanina

Veľmi príjemný článok. Dobre napísaný s trefnými fotkami podčiarkujúcimi výbornú atmosféru hôr sálajúcu z celého textu. Moja výhoda je, že som sa do článkov tohoto portálu začítal len pred nedávnom a tak mám pred sebou ešte veľa veľa výborne napísaných príbehov, čomu sa nesmierne teším. :)

PaliT

Ešte raz ďakujem za povzbudivé ohlasy. Komu sa článok páčil, ten hádam ocení aj jeho “pokračovanie”. Už čoskoro...

Wbk

Fantastické písanie/čítanie. Tu vôbec niet viac čo dodať, vďaka zaň.

PaliT

tomXX Odmeraj spotrebu granúl tej vašej horolezkyne a ber ju najbližšie so sebou,bude mať radosť.

NT vyvolávajú vo mne rešpekt, je to makačka, chce to fakt kondičku. Z pohľadu samoty ma oslovila Muránska planina, tam sme sa dostali v lete prvý krát, za tri dni sme stretli na Kľakovej jeden párik, inak takmer ani nohy, tak tento rok svoju priazeň podelím medzi tieto horstvá. Tatry sú monumentálne, Muráň zas útulnejší.

TomXX

Apropos hrebeňovka NT, vtedy pre zmenu trochu inak (Nemecká - Košarisko - Ďurková - Ďumbier - Trangoška) - goo.gl/photos/XXCFpijZuRPm8BW…
Ja tam mávam šťastie na relatívny kľud bez turistov. Na dostrel z Chopku to ale treba ignorovať. Na jeseň sme chceli ísť východnú časť NT, ale dali sme prednosť VF.

PaliT

Inak treba asi dodať, že pri bližšom skúmaní tých rúbanísk som už vo vysokej tráve videl semenáčiky stromov, pomaličky to začne zarátať novým lesom. No nevýhoda je, že z toho bude opäť jednogeneračný les, čo nevyhnutne povedie k novým kalamitám. Darmo sľubujú, že už nevysadia monokultúru, problémom bude aj nevyhovujúca veková skladba.

Ja som skúšal ísť celú hrebeňovku raz (spláchlo nás po dvoch dňoch) a bol som úplne znechutený masovou návštevnosťou, v Andrejcovej bolo využité každé miestečko na spanie. Už by som to bez stanu nešiel, oproti tomu sú bočné hrebene menej frekventované.

Ade.e

Fajne citanie. Pripomenulo mi to ako som siel cast tebou popisanej trasy. Spal som na utulni ako ty, dokonca sme tam stretli patrona, ktory sa o to stara. Verim, ze je pri plnom zdravi. Zial nielen dobre spomienky sa mi pri tom citani vynaraju... Keby bolo keby, vela veci mohlo byt inac.. Ale to je uz davna minulost. Na Ohniste som ale nezanevrel a chcem tam urcite zajst.. aj ked ta Janska dolina ci vystup k sedliu pod Ohnistom nie je velmi lahodiaci. Zaroven mi dalsiu navstevu znechucuju aj tie neskutocne znicene casti NT, kedze chcem to spojit aj s Rovnou holou.
Mato Knor: Urcite sa oplatia tie boecne razsochy. JA som este klasicku hrebenovku NT nesiel, ale zato na kopcov jednotlivych razsoch uz som bol a tesim sa z toho viac ako z pripadnej hrebenovky.

Tomka

Pekné.
Aj keď nie som viacdňovkárka, pripomenulo mi to miesta, ktoré mám aj ja rada. Hlavne Ohnište.

Daulagiri

Pali od teba rád čítam články, štýlom aj prejdenými trasami mi pripomínajú moje :-)
Táto oblasť patrí k mojim najobľúbenejším aj keď niektoré úseky som šiel už dávno ešte keď neboli také zdevastované. Slovo srdcovka je slabé na vyjadrenie toho čo pre mňa znamená Ohnište. Záver doliny Štiavnica si pamätám aj ja ako kráse miesta kam sa túžim vrátiť (ja som tadiaľ schádzal už neskoro večer).
Krásne fotky aj na tom linku, skutočná pochúťka tento článok, hlavne že je to viacdňovka ;-)

Martin knor

Pekna vandrovka. Razsochy Nizkych Tatier sa mi pozdavaju stale viac. Su zaujimavejsie ako hlavny hreben a je na nich podstatne menej naroda.
Inak, cez 1000 vyskovych metrov denne s tazkym batohom so stanom je celkom dost.

PaliT

Ďakujem za milé ohlasy, vždy dúfam, že moje články bude niekto čítať s takou láskou, s akou sa ich snažím písať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma