Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stretnutie s medveďom v Malej Fatre

Diskusná téma K článku: Stretnutie s medveďom v Malej Fatre

Malá Fatra mi učarovala hneď pri prvej návšteve krajinársky zaujímavého malebného pohoria. Upútala ma rozmanitosťou - od roklín, vodopádov, divokých dolín, zaujímavých skalných útvarov, ako napr. Mních, Ťava, tajomnými pralesmi, rezerváciami, nádherným hrebeňom s krásnymi kopcami, horskými chatami učupenými priamo v horách, roztrúsenými lazmi s rodiskom zbojníka Juraja Jánošíka, pasúcimi sa ovečkami pod masívnymi horami, výbornou tradičnou slovenskou kuchyňou, divokými zvieratami a pamiatkovou zónou malebnej osadoy Podšíp s krásnymi drevenicami pod majestátnym Šípom. Malá Fatra bola od roku 1967 chránenou krajinnou oblasťou. V roku 1988 bol vyhlásený Národný park Malá Fatra.

Kobromil

"Dostali sme sa k nemu veľmi blízko a bolo vidieť z jeho reakcie, že sa cítil ohrozený, snažil sa od nás vzdialiť a namiesto útoku, zvolil útek do bezpečia hôr. Obdivovali sme strážcu našej prírody a verili sme, že z nás vycítil kladný vzťah k prírode."
Dievka kde ty na to chodíš? Mali ste šťastie že bol zrovna nažratý. Isto výcitil váš kladný vzťah k čomukoľvek - vy ste ale nevycítili jeho kladný vzťah k 2nohémy zdroju teplej potravy.

TomasDe

Kobromil prosim ta, nebluznis nahodou ty? To som este nepocul, ze by sa stalo niekedy na Slovensku ze by medved zautocil na cloveka kvoli potrave, resp. so zamerom ho zjest :) To mas z detskych kniziek nie?

Kobromil

áno máš pravdu, počuť to zriedka - z medvedieho žalúdka totiž zle očuť :D

PatriX

Kobromil ...dobre som sa na tebe zasmial :D :D stretnutia s medveďom sú pravidelne.. s ľudia sú oveľa nebezpečnejší :))

Kobromil

Dobre chalani, vyhrali ste. Odteraz sa spolieham, že na základe vašich skúseností budem narážať len na mierumilovné čisto bylinožravé medvede v optimálnej nálade, teda sýte, nezranené, zdravé, nefrustrované inými okolnosťami a reagujúce podľa všeobecných zásad užívateľov diskusie na hikingu.

Wbk

Kobromil: Čisto štatisticky, najlepšie bude presťahovať sa do Stredoafrickej republiky. Tiež len na pobavenie ;-)

TomasDe

Kobromil, tak ale vazne. Prosim ta, staci ak najdes 1 (slovom jeden) clanok o tom, ako medved zautocil na cloveka a zjedol ho, alebo aspon s umyslom ho zjest :) Dakujem

JarinoM

Ja keď nájdem stopy medveďa, tak sa s manželkou rozdelíme tak,že ja sledujem odkiaľ prišiel a manželka kam šiel :)

RoL

16:13 JarinoM - dobra taktika, myslim, ze stoji za zvazenie :). A okrem toho tu vseobecne funguje nejaky plysovy syndrom.

Kobromil

tomasde - podaj zlepšovák aby sa útočiacich veľkých šeliem ex post nezabudli spýtať čo vlastne tým činom chceli vyjadriť... mne v zásade stačí výsledok či po takom strete mám šancu zostať kompletný a funkčný, alebo nie, a netrápi ma vnútorná motivácia útočníka. Ale OK, boli ste všade, videli ste všetko, tak všetko najlepšie aj posúdite vy.

Kobromil

jarinom - mimochodom máš v tom trošku guláš resp. si sa k info dostal z neautorizovaného zdroja. Pokyn "a manželka kam šiel" pochádza z príručky pokročilého manžela a aplikuje sa primárne na svokru. Len v obzvlášť výnimočných prípadoch protivných manželiek na ne :D

TomasDe

Ale no tak :) Kobromil. Takto ten diskurz nestal. Ty si sa popodfuzy smial akozenaivite autorky, apelujuc na nejake neexistujuce ludozrave medvede ktorych sa treba bat a radsej vobec nechodit do lesa. Ja sa len pytam, kde si chodis po inspiraciu a zrazu som "vsadebolvsetkovidel". Kaslem ja na to, boj sa!

RoL

Nechcel som to davat k tomuto clanku, pretoze okrem zhliadnutia medveda je clanok o niecom inom, ale ked sa tu siri panika... Zevraj existuje sposob, ako spolu vychadzat. A teda s trosku inou fajtou. nationalgeographic.com/…/peop…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum