Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krupina – Vartovka – Uňatín – Devičie

Diskusná téma K článku: Krupina – Vartovka – Uňatín – Devičie

V najbližšom okolí Dudiniec nie sú vysoké kopce, ba priam žiadne kopce a predsa sa tu dajú podniknúť celkom zaujímavé túry. Človek len nesmie trvať na značkovanej trase a trošku musí pátrať na mape, čo zaujímavé by mohol v relatívne nezaujímavej pahorkatine nájsť. Až som zostal sám sebou zaskočený, keď som si uvedomil, že na snáď najstaršej slovenskej rozhľadni som ešte nebol.

Jozef Capuliak

Pozdravujem. Píšem z pozície turistického značkára z Krupiny. Chcem len povedať, že tú negatívnu skúsenosť stým pánom v Briačkej doline majú viacerí. Ten pán je kriminálnik a ohrozuje ľúdí v tom priestore aj keď niesú na jeho pozemku. Polícia tam chodí pravidelne. Nám ničí turistické značenie v doline a dokonca pospúšťal drevo na turitický chodník, lebo mu vraj vadia návštevníci v doline. Takže toľko k tomu.
ďakujem za návštevu nášho kraja.

Martin knor

Pozeram, ze na mojej starej mape ziadna modra v tych oblastiach zaznacena nie je, ale po Borovej poznamke sa mi rozjasnilo. Siel som zrejme z Cabrada do Krupinej +- po znacke, ale uplne inokade.
Na mna sa pred rokom vyrutil jeden pan na samote v Pohronskom Inovci. No ked som kapituloval a smutne som zahlasil, ze som asi zabludil a znacku som stratil, tak zmenil ciel a zacal nadavat na znackarov. Potom sa podujal a presiel par desiatok metrov so mnou a navigoval ma slabo vychodenou cestickou spat na znacku.

FunTTomas

Odporúčam prejsť celé údolie Krupinice. Ide o ľudoprázdne končiny, kde nestretnete ľudí. Je tam množstvo vysokej a výborné na tréning brodov, ak sa chystáte do najakej divočiny. Veľmi pekná pasáž je pri Mäsiarskom boku mapy.hiking.sk/?x=19.09006…, kde je množstvo mohutných dubov v lesnom poraste. Južne od Krupiny zaujmú staré mlyny: bzovícky mapy.hiking.sk/?x=19.06667…, ruina devičianskeho mapy.hiking.sk/?x=19.0486…, vzorne opravený uňatínsky mapy.hiking.sk/?x=19.03993…, vrbovský na spôsob poľovníckej búdy mapy.hiking.sk/?x=19.0392…, opravovaný selčiansky mapy.hiking.sk/?x=19.02706…, medovarský ako jediný v dedine mapy.hiking.sk/?x=19.00024…, Korytárov pri Horných Rykynčiciach mapy.hiking.sk/?x=18.97672…, a dolnorykynčický mapy.hiking.sk/?x=18.96434…. Medzi Rykynčicami a Plášťovcami sa dá vyhnúť asfaltke po poľovníckom chodníku cez Bukovinku mapy.hiking.sk/?x=18.97472…. V Plášťovciach je viacero zaujímavosti: kaštiele, hajlochy pod Čiernym hradom, skalná skrýša v brale mapy.hiking.sk/?x=18.95873… a pamätník na bitku proti Osmanom južne od dediny mapy.hiking.sk/?x=18.96669….

Boro

No teda pozerám, div si oči nevyočím, lebo tá trasa je veru riadne zmenená. Kedysi viedla cez Vartovku okolo cigánskej osady do Bzovíku až na hrad, okolo potoka Vrbovok ku takej špinavej priehrade a zasa škaredým terénom až do pekného údolia pod hrad Čabraď. No a to sladké hrozno bol tťak na íť% samorodák, lebo tam ani iné nepestujú. Ale inak pekná túra.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma