Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kvalitný batoh 50-60 l ?

Diskusná téma Kvalitný batoh 50-60 l ?

Zdravím, nemám moc odskúšaných batohov tak by som bol rád za každý tip/skúsenosť s vašimi batohmi, hľadám batoh o objeme 50, maximalne 60litrov v cene 150-220e. Batoh bude použivany hlavne pri turistike s prespávaním v horách a viacdňových trekoch kde bude vystavený drsnejším podmienkam.

Vopred ďakujem za odpovede :)

Remy

maroso971
Cenový rozpočet slusny. Mas nejake pozadavky? Kapsy, vstupy, plastenka.. osobne by som isiel po vahe, ale nie na ukor komfortu nosenia.

Deuter Act lite
Osprey Kestrel
Gregory Paragon
Millet Ubic
Pripadne nieco okolo 1 kg - Bergans Helium 55. Alebo pozri Vaude, Lowe Alpine, Montane... Trh je dnes uz siroky, kazdopadne ti batoh musi sadnut.

Maroso971

Nejaké zvláštne požiadavky nemam ale tak pláštenku beriem ako samozrejmosť aj keď som už pri nejakom deuteri čítal že ju nemá a treba ju dokúpiť zvlášť...Z tých ktoré si písal som zatiaľ narazil na ten Deuter a Osprey...Taktiež ma zaujal aj Thule Capstone 50l , tam sa mi dosť pači riešenie spodného vstupu. Určite pôjdem do obchodu si tie batohy skusiť na vlastnu kožu len by som sa chcel dostať do obrazu po čom sa obzerať...

PaliT

Odporúčam poklikať na výsledky tohto vyhľadávania: hiking.sk/…/sluzby-vyhladavan…

Ja sám som teraz v procese hľadania batohu na podobné účely. Ukazuje sa, že ideál bude asi kategória 45+10 a k podmienkam by som pridal nízka hmotnosť samotného batohu, najlepšie okolo 1600g.

Murmar

bergans Helium 55, cierno tehlova farba za 100 eur novy zabaleny, viem poslat za 110eur

Jjano

S tými požiadavkami by som sa na tvojom mieste tak veľmi nekrotil :-), pretože keď ho už raz kúpiš, tak bude neskoro rozmýšľať, že či :

  • som nepotreboval ľahko prístupné bočné vrecká (napríklad na flašku);

  • som nechcel naň vešať matroš (paličky, snežnice, statív, karimatku ...);

  • som nechcel ľahko prístupné menšie priestory na rôzne drobnosti (zvyčajne bývajú vo zvrchlíku a pod.);

Také všelijaké veci sa na túre zídu, aspoň teda ja ich na batohoch chcem mať.

Maroso971

jjano

No tak určite budem potrebovat aby som na ten batoh zvládol pripevniť karimatku, statív, prípadne cepín, bočné vaky na flašky aby boli dostatočne veľké resp. vysoké aby z nich nevypadávala 1,5 litrová flaša...na bedrových pásoch som zvyknutý mať malý vačok na zips kde dávam mobil... Do spodnej komory dávam väčšinou spacák...Veľmi by ma potešilo keby sa do hornej komory nedalo dostať len zvrchu ale aj z prednej strany ak viete jak to myslim. (pridam obrazok) P.S : Vodny rezervoar v batohu nikdy nepouživam...

TomXX

Ja som našiel za takmer výpredajovú cenu tento Mammut - bergfreunde.eu/mammut-heron-c… - všetko super, jediné čo mi na ňom chýba, je zapínateľné vrecko na jednej strane, namiesto sieťky. Mám také na 32 litrovom Deuteri, super na príbor, čelovku, zápalky, repku, powerbank, a iné drobnosti. Ak by som mal vyšší rozpočet, asi by som bral Deuter Aircontact 55+10

Maroso971

Taký "front opening" má napr. aj Deuter Futura Vario 50+10

Peter61

btw.
v tejto velkostnej kategorii je posuvny vrchlik standardom

Remy

maroso971
Ten predny vstup zipsom je komfort, ale prva vec, ktora sa ti moze pokazit (roztiahnut, zatekat)..predsa len je to zips pod tlakom.

Spodny vstup ma skoro kazdy batoh okrem ultralightov.

Peter61

remy:
ruplo ti daco ?

Obaval som sa toho pri klasickej Gemme, to bol druhy dovod, preco som ju odlozil.
Na Deuter Guide 35 a TS Cerro Torre (YKK) tiez bodne vstupy drzia, ale pri tych sa nebojim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma