Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K prameňu: Prameň

Daulagiri

Šiel som okolo 26.5.2021, bolo obdobie po dažďoch, prameň je síce taká búdka s kameňov, voda vytekala v malej stružke bez žliabku, nabrať sa dala len stojatá, bolo jej málo, skôr na ovlaženie tváre, rúk atď.

Samkoh

Už som ho 31.8. našiel aj ja, ale bolo tam len bahno.

Menganito

Prameň je zakreslený presne, je to potok vytekajúci tesne spopod turistického chodníka. Voda skvelá, studená, chutná a veľa. 27.7.2018

Damianfecik

Od Kremence asi 100 metrov dole na Novú Sedlicu a potom do prava asi 30 metrov, chodník tam ide a je pomerne jednoduche ho nájsť. Ale bol som tam dva krát v lete a prameň bol vyschnutý.

PaliT

Podľa polohy prameňa v mape je priamo na červenej, znamená to teda, že je zle zakreslený a v skutočnosti k nemu vedie významová odbočka značky?

Samkoh

On ten prameň je trošku severnejšie, tesne pod vrcholom smerom od Novej Sedlice vľavo a kúsok dole a nájdete prameň, no ak si dobre pamätám, tak v polovici augusta 2017 nebol príliš výdatný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k prameňu: Suchá dol. Prechádzal som tadiaľto dnes 6.3.2024. Celá lokalita je upravená ako oddychové miesto, sú tu lavičky a až 3 pramene, všetky tiekli výdatným prúdom.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Ironcat k prameňu: Prameň 28.12.2023 - Prameň je asi 450 m od útulne Kruteka, ked sme tu boli, bol velmi výdatný

nová téma