Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tiesňavy, Duča, Stratenský kaňon a Havrania skala

Diskusná téma K článku: Tiesňavy, Duča, Stratenský kaňon a Havrania skala

Nakukneme do dedinky učupenej pod kopcami Slovenského raja, ležiacej na brehoch Hnilca. Prírodným lákadlom budú okolité tiesňavy, ktoré síce atraktivitou zaostávajú za roklinami severnej časti Raja, ale ponúkajú taktiež hodnú dávku oddychu umocnenú minimom ľudí. Priťahujú nás sem najmä dve voľne prístupné jaskyne, prepadlisko Duča a výhľad z Havranej skaly. Zaujímavosťou bude taktiež Občasný prameň.

Beta

Keď už bola spomenutá Stratená - v Poľsku stále fungujú dve názvy Slovenského raja - Slowacki Raj (neoficiálne) a Góry Straceńskie (oficiálne). Myslela som, že ťa ten druhý názov je len poľský, ale našla som na poľskej stránke na internete, že u vás sa to volalo Stratenská hornatina (kedysi som čítala, že od nejakej Stratenej skaly, hory? nepamätám), a toto miesto pomenoval "Slovenský raj" v 1921 r. tatranský horolezec a turista, ktorý mal sympatické priezvisko Nedobrý :-)). V čase druhej svetovej vojny pomáhal Poliakom.
wikizero.com/…/Gustáv_Nedobrý

Daulagiri

Juh Raja mám obzvlášť rád, prešiel som tam už všetko, väčšinu aj viackrát. Medzi moje srdcovky patria Tiesňavy, Stratenský kaňon a Sokolica.
Pri zlom počasí je toto územie vhodnou náhradou za vyššie hory, sám som to takto už viackrát urobil, takže dobrá voľba Roman.

Sona

A pre tych, co sa uz nestihli povozit na tej jednosedacke, pripajam par fotiek tu. Najlepsie bolo, ze lanovka vysla na kopec, potom sa spustila dole, potom na dalsi kopec a este trochu dole k vrcholovej stanici.
hiking.sk/…/sokolia_dolina.ht…

Bazin

Dakujem za zastavenie.
Martin: tiez mam radsej tiesnavou stupat, v tomto pripade sme si vybrali tiesnavu zltou znackou.

Martin knor

Ahoj, bol som tam pred 2 mesiacmi. Ale siel som ten okruh cez Havraniu skalu naopak. Myslim, ze opacny smer je vhodnejsi. Okno som si pozrel (vidno ho pri stupani z chodnika). Nato som sa trochu motal kdesi za Stratenskym kanonom.
Inak, ako Tomka, tu roklinu na modrej po Hanesovu + kratky usek dalej nepoznam. Zvysok som uz siel. Zda sa mi, ze tu sli znacky v minulosti trochu inac.

Tomka

Vďaka za článok a pripomenutie krásnych zákutí Slovenského raja. Väčšinu trasy poznám, ale ten pekný kúsok po modrej od Hanesovej II cez Zelenú jaskyňu som ešte nešla a tak sa teším na jún, kedy budeme v Telgárte, že si to určite dám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma