Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brusnianske gule, vodopád Spuštiak a Volova ric

Diskusná téma K článku: Brusnianske gule, vodopád Spuštiak a Volova ric

Do okolia Handlovej chodievame pomerne často. Máme radi Griče, Pfafenberg, Bielu skalu a z druhej strany Bralovú a Hájsku skalu. Pri jednej túlačke sme sa pokúsili nájsť PP vodopád Spuštiak, ktorý sme našli zakreselný na mape VKÚ Harmanec. Mal sa nachádzať v Chotárnej doline v Kunešovskej hornatine a hoci sme prešli celú dolinu a našli plno zaujímavých skalných útvarov, vodopád sme nenašli.

Martin knor

Ahoj Danka,

Ta Volova ric vypadala inac, ako ked ste tam boli. Vnutri bol asi 20 cm nanos blata, do ktoreho sa clovek zabaral a potocik bol iba cicerok medzi tym.

Na Malom Grici som tu tvar nevidel, ale keby som o nej vedel, nehladal by som ju. Nie je to moja salka kavy. Bolo tam zopar ludi, tak som sa tam prilis nezdrziaval a neobehal som skalky.

Tomka

Matin
Poznáme Kobylinec aj Hradisko. Hradisko je jedným z miest kde sa chcem ešte vrátiť.
Páčila sa Ti Volova ric? Tiekol potôčik?
A videl si na Malom Griči toto?

Martin knor

Konecne som si nasiel cas pozriet sa sem. Prechadzku som si trochu predlzil, z Brusna na Kobylinec, kde je odkryty hnedouholny sloj (vedie tam naucny chodnik a je tam aj tabula, ale chodnikom nik nechodi), dalej na Hradisko, kam vedie pekne vyslapany chodnik z dediny, a na Maly Gric. Pripajam zopar obrazok z menej okukanych miest.

Tomka

daulagiri
A čím dlhšie budeš chodiť, tým viac Ťa budú prekvapovať!
Máme napísaný dlhý zoznam lokalít a často keď si jednu odškrtneme, tak ďalšiu, prípadne dve pripíšeme. Určite nemusím byť všade, ale je to fajn, že som stále na ceste...

Daulagiri

O tých guliach som kedysi dávno niekde čítal (asi tu na hikingu), ale o vodopáde a jaskyni v týchto končinách som nemal potuchy. Človek až žasne čo všetko je v slovenských horách poskrývané :-)

Martin knor

Tie gule su paradne. A urcite sa pojdem pozriet aj na Spustiak - feraty, to je moje :-D .

Fizik

Ja som sa už raz tiež pokúšal nájsť Spuštiak, ale neúspešne, objavil som tam len nejaký vodný kamenistý žlab. Vďaka mape v tvojom článku ho už hádam teraz nájdem !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma