Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Harmanecký kras: Hadia dolina a Vápenica

Svatopluk Štěpánek

Ešte varovanie: na úseku Japeň - Úplaz je veľa popadaných stromov, niekedy je to ťažké obchádzať

Svatopluk Štěpánek

V Harmaneckej doline je ešte blízko Veľkého tunela
starý kamenný most ( ak by pri ňom nebola tabuľa, ani bysom si ho nevšímol ), pri vodnom žlabe v Rakytove je prerobená malá vodná elektráreň, ďalšia pri Cenove.
Nápad s výhliadkovým vláčikom sa mi páči tiež, veď všetky tie staničky by boli ideálnymi východiskami túr. Otázka je, ako by to vychádzalo ekonomicky. Šli ste niekto teraz zo Starých hor po zelenej do Harmanca ? Mal som troška orientačné potiaže pro zostupe zo Zadného Japeňa.

Zabka

Martin peknú lokalitu si si vybral:) Ja sa tam chystám už dávno. Inak tá Čierna dolinka je krásna a skalné vráta úchvatné:) je ich tam viac

Daulagiri

Do týchto končín sa chcem aj ja niekedy vydať. Hadia dolinka aj Vrátenec sú presne podľa môjho gusta, keďže mám tiež rád úžiny, tiesňavy. Ale celá táto oblasť je lákavá a málo známa. Vďaka za pripomenutie a inšpiráciu.

Poldo

To je paradna pozvanka! Uz sa tam tesim ! Vdaka !

Martin knor

Vypada dobre. Do tych miest som chcel ist v zime na snezniciach, ale akosi mi to nevyslo.

Martin knor

Fero, mapu v mierke 1:100 000 mam z obchodu a je z roku 1987 :-). Ale to si asi nechcel vediet, hoci pre mna je ta mapa zaklad. Okrem nej som si vytlacil detailny planik z mapy hikingu a precital som si o ture cez Hadiu dolinku na Internete, bola tam znazornena aj trasa.

Danka, mna najma fascinuje, ze su v tej oblasti v kazdej doline nejake vrata, cize skalne zuzenia.

Tomka

Pekne Martin.
My sme išli z Kordík do sedla Pod Tablou, odtiaľ JV na horskú lúku. Z oboch strán lúky v lese sú krásne skaly. Prešli sme na Breziny, potom okolo ponoru a Haďou dolinou do Harmanca. V Hadej doline okrem okna a brány ma zaujala aj skala s tvárou príšery, alebo lesného ducha.

Possum

KNOR: Perfektny clanok, vdaka za inspiraciu. Urcite pojdem pozret.

Aku mas mapu a odkial ju mas? Odkial maju Cesi mapy, kde maju zakreslene uplne vsetko? Existuju nejake mapy o ktorych ja netusim?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma