Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bradlové pásmo - skalky medzi Údolom a Kamenicou

Diskusná téma K článku: Bradlové pásmo - skalky medzi Údolom a Kamenicou

Nielen pôžitkami z návštevy vysokých nadmorských výšok je turistická duša sýta, ale aj rôzne zaujímavosti v podhoriach a údoliach riek ju dokážu očarovať. Tak ako mňa v posledných rokoch priťahujú rôzne bradlá, bradielka, skalné vežičky a pod. Na úpätiach Ľubovnianskej vrchoviny a Čergova, resp. v Spišsko-šarišskom medzihorí sa ich nachádza pomerne slušné množstvo. A to vďaka Pieninskému bradlovému pásmu, ktoré tadiaľto prechádza. Priamo zo zeme tu vyrastajú rôzne kamenné útvary, ktoré ma neustále priťahujú a postupne ich mapujem.

Dzakomoo

Beta: nebol som v ziadnej jaskyni. ale este sa tam niekedy chystam, potom aj tie jaskyne zmapujem.

Beta

Super si tieto skaly odfotil! Bol si v Perunovej jaskyni? Ak som dobre som zrozumela, bolo to kultové miesto dávnych Slovan.

Martin knor

Pekne. Najviac ma skrie, ze som okolo tych bradiel siel (zo Starej Lubovne cez Plavec, Sarisske Jastrabie a Kyjov na Kamenicu), ale nebol som na nich. Asi si prechadzku zopakujem, tentokrat v udoli pojde atraktivnesie.

Dzakomoo

veľmi pekne ďakujem všetkým za milé komentáre. pozorný návštevník má v tejto oblasti stále čo objavovať.

alexander: práve tvoje foto z minulého roku zo skalky nad Údolom ma naštartovali na túto výpravu :)

Bazin

vydarene foto, s uvodom sa stotoznujem na 100 per.

Alexander

Super, hlavne na to, že "na východe nič nie je", takmer až prekvapujúce :-) Ale vážne, prínosný a parádny report.

Ajka

Ležiaceho obra, som navštívila koncom mája minulého roku, posielam zopár záberov na kvetenu tohto magicky krásneho miesta: kokorík voňavý, veternica lesná a horčinka obyčajná

Adina

Minulý rok som konečne navštívila hrad Kamenica (konečne). Už vtedy som si povedala...ostatné čo najskôr.
Vďaka za článok. Krásne miesta popisuješ Lukáš. Parádne fotečky.
Východ je východ, krásna to časť nášho Slovenska.

Tomka

Vďaka za článok.
Krásny kraj. Pred mnohými rokmi sme boli v Ľubovnianskych kúpeľoch na dovolenke a ten kraj mi učaroval. Stačí vyjsť aj na maličké bradielko a máš nádherný kruhový výhľad.
Myslím, že je čas sa tam vrátiť.

Sona

Minuly rok na jesen som sa sem vybrala navnadena fotkami v galerii. Nevidela som zdaleka tolko, kolko som planovala, lebo som bola po cerstvom uraze nohy a navyse sporadicky cely den prsalo. Tak sme si s kamaratkou vysli najprv na hrad Plavec a potom pozreli bradla medzi Sarisskym Jastrabim a Kamenicou. Zial stav mojej nohy mi nedovolil preskumat ich blizsie okrem Rebier a jednej skalky oproti cez cestu. Ostatne len z auta. Dakujem za dalsie tipy. Je to nadherny raz krajiny.

Boro

No teda úplná paráda. Stále sa potvrdzuje to , že v každej krajine sa dajú nájsť krásne útvary či zaujímavosti. Normálne si ma "donútil" otvoriť si mapu a pozrieť si to. A tie výhľady sú nádherné. Vďaka za takéto objavy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma