Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kristkova Podyjská glyptotéka - 1. etapa

Diskusná téma K článku: Kristkova Podyjská glyptotéka - 1. etapa

Keď som chodil po hraničných trojbodoch Slovenska, tak som v roku 2006 našiel na sútoku rieky Dyje a Moravy čudnú sochu. Neskôr som počas dovolenky vo Vranove nad Dyjí, Znojme a na hrade v Hardegu našiel ďalšie sochy od rovnakého autora. Začal som pátrať na internete, kde všade sú takéto sochy a nosil v hlave myšlienku, že si ich všetky pozriem. Po 12 rokoch som od myšlienky prešiel k realizácii a rozplánoval som si trasu od prameňa Moravskej Dyje po jej sútok s Moravou. Keď Mivy oznámil, že má voľnú sobotu a chuť na spoločnú túru, bolo rozhodnuté.

Peter_mp

Bolo naozaj nutne pridavat na autenticite clanku fotkou mrtveho jazveca?

Boro

Sido, no trošku som si robil srandu, ale veď hádam niečo znesieme, no nie ? Ja to tam veľmi dobre poznám, pretože naša osada má v "podtitulku" názov - břeclavsko-skalická", čo znamená, že sme takí namiešaní. Aj ten správca, či kastelán, alebo ako chceš , čo je na Pohansku, je náš kamarát. U hájenky Polinka sme mali dokonca aj dva potlachy, jeden dokonca u 50. výročia osady,a na samotnom pohansku tiež jeden krát. Peši, alebo aj na bežkách, keď pánboh, alebo prírodá dá snehu, je to krásne v zime. Inak naozaj na bicykli, ale len cez týždeň, inak je to procesia v peletóne. Tak sa maj, kamarát.

Martin knor

Super napad ist to touto trasou. Asi si ju buducu zimu prejdem, hoci opacnym smerom. Vyrazal by som z Lanzhotu.

Miroslav Svitek

Joj Boro, ale si mi naložil. Nuž túto sobotu som tam bol opäť a tento krát som bol aj u sútoku, aj som sa motal v lužných lesoch pod Hohenau. Ak máš kúpený lístok na vlak, tak moc času na motanie sa nemáš. Ale inak máš pravdu, chodiť bez akejkoľvek mapy sa minimálne okolo Moravy a Dyje dá.

Boro

No tak som si to konečne našiel, čo je to tá glyptotéka (aj prečo Kristkova) no a veru som nejako veľmi z toho nezmúdrel. Ale už som starší a menej chápavý a tak asi chyba bude vo mne. Ja by som to nazval ako Túra okolo Moravy a Dyje, alebo Pohanskom, no našiel by som toho dosť. Ale keď glyptotéka, tak glyptotéka. A že ti chýbala mapa ? No heuréka- to je ale objav. A že ti zamrzol smartphon, no to je smola. To je úplný škandál. Ako má starý tramp chodiť bez neho ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma