Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Börzsöny: Csóványos z Kamenice (Kemence)

Diskusná téma K článku: Börzsöny: Csóványos z Kamenice (Kemence)

Trasa v blízkom zahraničí umožňuje za priaznivého počasia pekné a ďaleké výhľady (rozhľadňa na Csoványosi, Tatralátó), ale uvidíme aj niekoľko zaujímavých skalných útvarov, zaniknutý hrad či hlboké lesné údolia. Cez sezónu je možnosť zviezť sa na lesnej železnici. Veľmi, veľmi atraktívny je tiež prechod po trase zrušenej lesnej železnice.

Dojan

Ahoj Vlado. Prosím inf. či je z rozhľadne na Csoványosi vidieť Dunaj. Ak áno, tak by to bolo jediné miesto, kde vidieť od Dunaja k Tatrám , lebo Tatry vidieť úžasne vo vzdialenosti od 155km(Kriváň) po 166km L.Štít. facebook.com/photo?fbid=54547…

Zivan

Vlado, na ten polom v doline Oltárneho potoka sme narazili pred dva a pol rokom, keď sme schádzali z Csoványosu. Vtedy bol chodník celkom uzatvorený, na čo upozorňovali aj tabule.
Vidím, že teraz už je to prepílené a priechodné. Vzhľadom na charakter terénu je to určite lepšie, ako sa snažiť za každú cenu vyťažiť popadané stromy. U nás je bohužiaľ takýto prístup zriedkavý.

Sona

Ja myslim, ze to bolo v Pilisi, lebo sme len po chvilke autom boli v Ostrihome. Ale nie som si ista. Vyzeralo to velmi podobne, rozpadnute kolajnice ponad potok.

Vlado z NZ

Ahoj, v ktorých kopcoch pri Ostrihome? V Piliši o takom niečom neviem, ale pozriem ešte do maďarskej mapy doma, v Borzsony bolo tých železníc plno a 5 je ešte funkčných - najbližšie od Ostrihomu v Szobe. V Gerecse na druhú stranu od Ostrihomu boli tiež nejaké banské železničky..

Sona

Pri podobnych zvyskoch som bola na ture, ale myslim, ze to boli tie kopceky hned za Ostrihomom. Vlado, moze bxt, ze aj tam su zvysky lesnej zeleznicky? Bolo to uz dost davno.

Bazin

tie zvysky zeleznice vizeraju zaujimavo

FunTTomas

Text článku bol do článku doplnený. Ospravedlňujeme sa za chybu.

Lubo

Vlado, posli nam druhu cast mailom, doplnime.

Vlado z NZ

asi nastala nejaka chyba pri zadávaní článku - polovica chýba...keď prídem z práce doplním do diskusie...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma