Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri túry okolím kúpeľov Dudince

Diskusná téma K článku: Tri túry okolím kúpeľov Dudince

V záverečnom článku o mojich túrach v okolí Dudiniec by som rád eventuálnych návštevníkov kúpeľov upozornil na možnosť peších túr do naozaj najbližšieho okolia Dudiniec. V plnej nahote sa tu ukazuje náš vzťah ku kultúrnym pamiatkam, zanechaných predkami, ich vzťah k podobným pamiatkám v minulosti, ale aj krásne príklady, ako sa to dá robiť inak. Túry sú naozaj nenáročné a vhodné pre každého.

Gabriela Škorvagova

Okolie Dudiniec je krásne. Je škoda pre toho, kto sa nachádza v kúpeľoch, nespoznať ho. Myslím si, že je lepšie, zobrať si bicykel. Ja som mala elektrobike a hoci tu chodím už 20 rokov, tento kraj ma naozaj "dostal". Táto možnosť - požičať si elektrobike v informačnom centre kúpeľov sa mi naskytla až tento rok. Odporúčam, zobrať si informácie o cyklotrasách a až potom vyraziť na poznávačku. Či po kultúrnych pamiatkach, ktoré sú, žiaľ vo veľmi zlom stave, resp. kochať sa krásnymi výhľadmi na okolité polia, prejsť po lesnej spevnenej ceste popod Blatnú na Kamenný vrch. Je tu naozaj čo spoznávať

Miroslav Svitek

Tú tabulu som si všimol Martin už pred rokmi a keďže som vtedy nevedel o aký Jeruzalem sa jedná, dosť ma udivila. Potom som zistil o aký Jeruzalem sa jedná a je to určite dobrý obchodnícky ťah. Tento rok do Dudiniec nepôjdem, vnuk má prednosť a dovolenky málo.

Martin knor

Vlani som si v polovici marca spravil okruh z Dudiniec. Siel som na Sinkov salas (kvitli tam hlavaciky jarne), nato cez Hontianske Tesare (v Tesarskej rokline som bol par dni prv) a kus Tvojou trasou c.3, pozrel som si obidvoje skalne obydlia v Lisove a cestou okolo Jeruzalema som sa vratil do Dudiniec, kde som si este popozeral travertinove kopy a Rimske kupele.

Pridavam fotku tabule pri ceste v Kostolnych Moravciach. Jeruzalem je vinohradnicka oblast nad dedinou. (Dilema - ist do sveta, alebo do vinnej pivnice?)

Tomka

Páčia sa mi Tvoje túlačky.
Potvrdzuješ moje presvedčenie, že všade na Slovensku sa dajú nájsť zaujímavé miesta.

Pekm

No musim sa priznat, ze som si vzdy myslel, ze v tom okoli nie je nic zaujimaveho a tak ho uz dlhsie ignorujem ale vidiet ako som sa mylil. Asi tam niekedy zbehnem. Vyzera to tam velmi pekne. Aj ked asi skoro rovina. Dik za tip.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma