Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná Martalúzka z Pustého poľa s deťmi

Diskusná téma K článku: Zimná Martalúzka z Pustého poľa s deťmi

Pri plánovaní rodinnej túry na začiatku apríla 2016 sa nám zacnelo po snehu. Veľmi sme si ho tú zimu na túrach neužili. Buď bolo pekne bez snehu, alebo bol sneh a nebolo pekne, v každom prípade to ešte raz chceme skúsiť. A keďže sneh je iba v stredných polohách a vyššie, za cieľ si volíme Martalúzku, prírodný skalný amfiteáter na úboči Kráľovej hole. Parametrami je to túra vhodná pre nás, aj nejaký výhľad by mal byť, tak vyrážame naposledy túto sezónu zakúsiť zimnú atmosféru.

Martin knor

Tak som sa bol na totu Martaluzku pozriet. Je to pekne miesto, ale tym ako ho zarastaju stromy postupne straca caro.

MilanS

Martalúzku som objavil v 70-tych rokoch a bol som ňou veľmi prekvapený a uchvátený. Viackrát som ju navštívil, spal som v nej (veľký hukot vody), aj pri skalách nad ňou (super výhľady). Vtedy ešte NAPANT neexistoval, ani rezervácia. Aj ja som mal obrovský problém v nafúkanom množstve snehu vyliezť zo skalného amfiteátra - vďaka za pripomenutie. Až doteraz Martalúzku považujem za najkrajší kút Slovenska !

Daulagiri

Nuž Martalúzka je ozaj nádherné miesto slovenských hôr, bol som tam dvakrát, ale už je to pár rokov. Mám však v hlave túžbu o západe a východe slnka na týchto skalách, tak snáď mi to niekedy vyjde.
No a v apríli už treba počítať s tým že sneh sa bude boriť aj vo vyšších výškach, ja sa takým podmienkam snažím vyhýbať, prípadne beriem snežnice. Ale vy zas máte zážitok, kvôli ktorému na túto túru nezabudnete. Fotky parádne, ale chcelo by to aj nejakú tú popásovku v snehu ako píše Martin :-)

Mato_d

Dúfam, že sa príliš nezdrístam :)
Ale keď sme raz, roky dozadu skoro na jar skúšali Kráľovku z Pustého poľa, tak sme to museli otočiť práve na Martalúzke. Výšľap hore kaskádami Hnilca bol nemožný. A keď sme zbehli "zabilancovať" do vtedy ešte funkčného Horského hotela Pusté pole, miestni neveriacky krútili hlavou nad našim nápadom a odniekiaľ vyhrabali starý novinový článok o jarnej lavíne v Martalúzke.

PaliT

Vďaka za fotky aj článok, aspoň vidím, ako to tam vyzerá. Keď som tadiaľ išiel, dohľadnosť bola len pár metrov kvôli hmle.

Sona

Uzasne miesto, ktore mi este chyba v zbierke :) rovnako ako horske luky z oboch stran Liptovskej Teplicky a Predna hola. Vdaka za inspiraciu.

Martin knor

Podla opisu tak zaujimava tura a v galerii opat iba gycove vyhlady :-( . Chcelo by to obrazok autora zapadnuteho po pas do snehu :-) .

Baranček

Krásne fotografie a ešte krajšie zábery z videa,vynikajúca inšpirácia pre mňa na leto s predĺžením trasy na Kráľovu hoľu a následný zostup na Pohronie

Svatopluk Štěpánek

Dali ste si do tela.. .
1/ Mali ste šťastie, ja som sa pred okolo 15 rokmi takto na Martalúzku štveral tiež, ale bola taká hmla, že som nevidel NIČ.
2/ "3/4 na nič a potom to stojí za to" - niečo podobné je cesta z Pohorelej na vodopád pod Orlovou hoľou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma