Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Kloptaň

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Kloptaň

Na diaľkových túrach mám väčšinou dopredu vytipované miesta, kde chcem prenocovať. Človek mieni, ale okolnosti menia. Tak to bolo aj počas Cesty hrdinov SNP (E8) na Duklu, keď som plánoval prenocovať v Trohanke v sedle Tri studne, ale únava a blížiaca sa tma rozhodli, že som nocoval uprostred Volovských vrchov - na Kloptani, v prístrešku pod rozhľadňou.

Myshell

V lete 2022 vyzeral prístrešok vskutku skromne, v prípade dažďa alebo vetra si to vôbec neviem predstaviť. Navyše rozhľadňa už nerozhľadňuje - rebríky sa niekam vyparili. Takže ak bez výhľadu, určite je spoľahlivejšie na Trohanke, kde je aj oveľa viac miesta pod strechou.

Samkoh

pekná rozhľadňa, ale nocľah naozaj najviac 4 na prízemí a jeden stan na vrcholovej plošinke...pokiaľ sa dá, je lepšie smerom od košíc prespať na trohánke a kloptáň nechať pre prichádzajúcich od štósu, ktorí tam poistku nemajú- v sedle jedľovec nie je kde poriadne postaviť stan.

Pekm

Tiez sme tam spali minuly rok a tiez sme nemohli prehliadnut celkom intenzivnu tazbu co malo vyrazny vplyv na kvalitu cesty hlavne po dazdi. Jedno male upozornenie - ked sme tam spali bola velmi silna hmla a steny pristresku moc neizoluju takze vnutri bolo relativne vlhko ked sme sa rano zobudili. Strecha je ok ale tie bocne gulatiny maju medzi sebou celkom medzeru. A este jedna poznamka, po odsunuti stola a lavic sme s batohmi mali tak miesto dvaja. Asi by sa tam vyspali aj styria ale dost na tesno resp. bez batohov.

Wbk

My sme tu boli pred dvoma týždňami, brodiac sa v snehu ešte po pás :-) Nezabudnuteľný zážitok. Ale inak naozaj krásne končiny, hoci ťažba žiaľ neobchádza ani tento kraj... (lesáci boli v akcii nad kúpeľmi Štós aj na Zbojníckej skale).

Lesoň

Zdravim, spal som tam minulý rok, super miestečko

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma