Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prales Bokšov začiatkom jari z Malej Lodiny

Diskusná téma K článku: Prales Bokšov začiatkom jari z Malej Lodiny

Ružínsky kras. Snáď ani nie je na Východe miesto, ktoré by som navštívil viackrát ako túto neveľkú lokalitu. A aj tak sa sem stále vraciam a nachádzam nové a nepoznané. Nachádzam hlavne ticho a pokoj v lesoch, ktoré sú mnohokrát takmer nedostupné. Nebolo tomu inak ani počas mojej návštevy takmer posledného pralesa vo Volovských vrchoch - pralesa Bokšov.

Pencurák

Hoci som si tento článok prečítal hneď ako vyšiel,až teraz som si všimol chybu v úvode. Bokšovské skaly nie sú vo Volovských vrchoch,ale v pohorí Čierna hora,bolo by to opraviť.

Daulagiri

Takéto lesy sú skutočným skvostom, príjemné čítanie tento článoček.

Zabka

Veľmi pekne napísaný článoček o zaujímavom pralese:)

Dzakomoo

Dobre si to napísal Stano, ešte tú lokalitu nepoznám a zaujala ma (celkovo vyhliadky okolo celej priehrady). Viem ešte o jednom pralese na kopci, ktorý sa volá Holica - v Pieninách. Takže sú 2 Holice a obe majú prales :) Paradoxne z názvu by človek povedal, že to je holý kopec, ale opak je pravdou.

Adina

Pohľad z Holice veľmi láka. Vybrali sme sa s kamoškou, že skúsime nájsť cestu, no nie z Lodiny. Išli sme od mosta (Ružín-vlak). Všetko bolo fajn, aj chodník hrebeňom sme našli. No postupne sa strácal v popadaných stromoch. Bolo miestami dosť náročné cez ne prechádzať. Skalné útvary, ktoré sme cestou obchádzali boli úžasné. Na výhľad sme nedošli. Tých popadaných stromov tam bolo veľmi veľa, zdalo sa nám to nepriechodné. Ako píšeš je to tam ako v pralese. "Šupli" sme to strminou naspäť k mostu. No ten výhľad láka stále :-). Článok potešil, pripomenul veľmi pekné chvíle.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma