Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HL40R

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HL40R

Na záver skialpovej a na úvod jarnej turistickej sezóny som otestoval univerzálnu nabíjateľnú čelovku so zaostrovacou optikou Fenix HL40R. Čeloviek od tohto výrobcu sme už testovali viacero, no táto je prvá so zaostrovacou optikou a s len jedinou diódou. Predošlé podobný problém riešili viacerými diódami alebo rozptylkou. Zaostrovanie je však na prvý pohľad elegantnejšie a používateľsky prívetivejšie, preto ma zaujímalo, či sa osvedčí.

PaliT

Zopár fotiek ako to osvetľuje terén v tme by bodlo.

Lukas

No veru, test čelovky bez jedinej fotky v tme... Aspoň porovnanie šírky kuželov na bielej stene by sa hodilo, nemá to ani výrobca na webe. Ale asi je rozdiel tak malý, že zoomovací mechanizmus stráca zmysel, iba je to ťažšie a spôsobuje straty.
Inak pri jarnom skialpe je všeobecne problém s osvetlením, vstávam pred druhou, ale zakiaľ sa dostanem do terénu, tak už svitá. Dúfam, že aspôň večer svetlo využijem, ale v tom teple má človek na obed dosť, tak doma som tiež ešte za svetla :D

Lubo

Fotografia osvetlovania v terene je sice efektna ale ma nulovu vypovedaciu hodnotu. Prilis zavisi od kvalit pouzitej fotovybavy, sirky objektivu a tiez od postprocessingu.

Dalsia vec je, ze tento clanok je predstavenim a nie testom. Preto som celovku nemeral ani nenosil dlhe mesiace. Proste som ju vyskusal na par turach a napisal, aby to bolo vonku cim skor, kedze ide o novinku.

Lukas, zaostrovanie ma slusny rozsah. Ako pisem, ocenil by som, keby sirsi koniec bol este sirsi. No tu ide skor o to, ze si vies kuzel zaostrit na uzko a potom dosvietis dalej. Kazdopadne, myslim si, ze toto je lepsi postup ako mat dve odlisne diody, pripadne difuzor, ako maju ine celovky Fenix.

Peter61
Lubo, 8:57 v prvych dvoch veťyčkách si dal kulantny preklad mojej mammutej vcerajsej provokacie. -)
Na druhej strane, mammutaci tam asi dali rovnake svetla. Ak by sme dali napr. rozne celovky, mame headtohead multitrest. Namet na vecerne aktivity na stretku hikingackych autorov :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov