Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Domček pod Lednickým bradlom

Diskusná téma K fotke: Domček pod Lednickým bradlom

Od Červenokamenských sme cez kopec pomaly prešli k Lednickým bradlám. Pri nich ma zaujala maličká chalúpka ohradená starodávnym dreveným plotom. Na pozadí zo zelene vyrastá zubatý hrebeň končiaci sa rovnomenným hradom, ktorý však bol v tomto čase ešte zavretý. Ozaj malebný a tichý kraj, ktorého návštevu si ešte niekedy zopakujem.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Blud

najvacsi problem asi je, ze clovek to automaticky berie ze zrucanina=dostupna stale. my sme sa takto ogabali na topolcianskom hrade, ktory je zavrety 4 mesiace do roka cez zimu. naopak na Lednicu sme uplne nahodne prisli v ramci viacdnovky akurat v den, ked sa po nou konali nejake ludove oslavy, pozreli hrad a zaspavali v blizkom jablonovom sade za zvukov vzdialenych spievaniek zo slavnosti, doteraz to mam v pamati ako jeden z vynimocnych vecerov. ale suhlas, ze by mohli mat otvorene aspon v ramci letnej sezony castejsie.

Daulagiri

Veru tak Slovensko!
Ono moje rozčarovanie bolo o to väčšie že cca 2 mesiace pred tým sme boli na Čachtickom hrade cez víkend s krásnym počasím a ten bol zavretý. A potom sme šli sem, tiež toto bol víkend a aj tento hrad zavretý. Nechápal som či mám nejakú čudnú karmu alebo čo, ale keď som navštívil nejakú zrúcaninu na Strednom Slovensku všetky boli otvorené. Na západe to zjavne funguje inak.
Neboli sme jediný čo sa otáčali. Keby to boli dni v týždni tak to možno pochopím, ale víkend? Tieto hrady sú asi ako Tatry - väčšinu roka neprístupné... Nechodím do tejto časti našej krajiny každý rok, tak ma to ozaj dosť škrelo. Nabudúce už nebudem mať žiadne očakávania a ak bude nejaký hrad otvorený bude to len šokujúce prekvapenie :-)

Paulovič pali76ZM

Martin on je asi sko stále zavretý! Ani my sme nemali to šťastie aby sme sa dostali dnu. Je to pre mňa dosť nepochopiteľné aby takáto pekná zrúcanina bola skoro stále zavretá!
Čo už však sme na Slovensku a tu veľa vecí funguje trošku inak ako v iných krajinách kde majú podobné pamiatky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky