Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nízke Taury - výstup na Radstätter Tauern

Diskusná téma K článku: Nízke Taury - výstup na Radstätter Tauern

V roku 2017 som začal objavovať Radstätter Tauern, čo je oblasť Niedere Tauern (Nízke Taury). Koncom mája som sa nad Hüttschlagom snažil vyliezť náročnú ferratu na hladkej skale, tvorenej akýmsi vrstveným serpentinitom. V júni som bol na Ennskraxene a prešiel som sa nenáročným, ale pekným hrebienkom na Kraxenkopf. Práve z tohoto vrcholu som obdivoval zasnežené štíty Faulkogel a Mosermandl. Nuž a začiatkom augusta som sa na najvyššie kopce pohoria vybral.

Martin knor

Mne sa zda, ze nielen ta mys, ale zver celkovo je v Rakusku akasi krotkejsia. A to nielen volne zijuca (lisky, hluchane, kamziky ...). Aj psy tam akosi menej stekaju.

PaliT

Pekná túra... Tem Mosermandl mi dosť pripomenul tvar Ľadového štítu, aj s Pfinnovou kopou :)
Myši ma ľúbia, aj plchy, tá v článku bola nejaká krotká.

Sona

Vyzera to uzasne. Rakusania maju tolko krasnych hor, ze mam vzdy dilemu, ked sa tam chystame, nastastie v kazdych je pekne.
Ad mys - kamaratke raz v noci vyhryzla mys dieru vo vrchliku. Sla po nejakej tycinke, ale nakoniec sa asi tak nazrala tej latky, ze z tycinky len odhryzla a odisla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma