Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Spacák

Diskusná téma Spacák

Ahojte. Chcem kúpiť dva spacáky, ktoré budem využívať tri sezóny, v zime nie, ale žienka je zimomravá, tak som vyberal z týchto:

  1. https://www.4camping.sk/p/spacak-trimm-balance/

  2. https://www.4camping.sk/p/spacak-pinguin-comfort/

  3. https://www.4camping.sk/p/spacak-yate-peak/

Ten prvý sa mi pozdáva najviac, aj kvôli váhe a teplotám. Poradíte, či je to dobrá značka? Prípadne, ktorý by ste volili - pomer cena/výkon? Dík za každý názor.

TherioN

vyskusal som z alika, a som prijemne prekvapenu aku kvalitu uz sikmookaci maju, uz je to 4ty spacak co som odtial vzal, Wingace 900gr trojsezonny, spal som s nim pri -3 na hrebeni, LongMarch road 1,2kg - skusal som v Slovinsku na vrchole kopca Tosc a parada, teraz prisiel tento , 700g vypln:

aliexpress.com/…/32954832718.…

a vyzera fakt paradne, paperie jemne a hrejive a sustak kvalitny

Remy

Tomas
Kolko mas loginov? :)

S Cumulusom mam len dobre skusenosti, cize za mna jednoznacne Cumulus. Ale Panyam 600 na zimu, to je tak na hrane. Urcite by som porozmyslal nad Teneqa 700.

My doma pouzivame 2 zimy Teneqa 850. Nemenil by som, akurat by som asi teraz priplatil za hydrodobne perie

PaliT

Na základe vlastnej skúsenosti – Rimo.

Remy

PeterNR:
Mne to moze byt jedno tiez.
Ide mi skor o to, ze ak niekto, kto ma menej skusenosti, si precita tvoj a podobne pre mna nepochopitelne prispevky, ze ak sa prioblecie, tak mu bude v -16 stacit 1,5 kg syntetika dokonca na bivak bez stanu, moze na to velmi skaredo doplatit.

Mam doma 6 perakov (leto, 3-sezona, zimny) a 3 syntetiky 1,8 kg od Husky. Spal som v nom na jesen, nieco tesne pod nulou na Z-lite a bolo to na hrane. V - 16 by som sa v nom s prepacenim posral.

A to este nehovorime pri syntetike o rychlom ubytku loftu a tym padom aj zmen tepelneho komfortu k horsiemu.

PeterNR

Remy: ver či never, to je jedno. Napísal som svoju skúsenosť - to bola najchladnejšia noc, ktorú som v ňom zažil. Bol som zohriaty z predošlej fyz. aktivity, a na sebe som mal merino tričko, 2. a 3. vrstvu syntetiku. Na hlave samozrejme čapica. Normálne som sa vyspal, preto píšem, že spacák v pohode. Ráno okolo pol šiestej ma však zobudil chlad od spodu, takže nedostatočná karimatka.
Toto bol môj prvý bivak v snehu bez stanu, a chcel som si overiť, či to bude zvládnuteľné s tým vybavením, čo mám.
Tento spacák používam jar, leto, jeseň už asi 3 roky, a vyhovuje mi. Predtým som mal Treksport Adventure, ten nebol taký teplý.
Chcel som tým povedať, že na trojsezónne použitie je podľa mňa viac než dostatočný. Ale je to individuálne. Každý má svoj metabolizmus. Fakt je, ako píše Boro, že baby sú zimomrivé, takže pre ženu radšej teplejší spacák.

Boro

Pre ženu kúp poriadny perový spacák, žiadnu syntetiku. Baby sú zimomrivé.

Remy

PeterNR:
-16 v pohode v 1,55 kg syntetike?

Citujem vyrobcu:
"Teplotní určení:comfort -2°C; limit -8°C; extreme -25°C"

Zvysok radsej bez komentara ...

PeterNR

Ahoj, mám Trimm Balance. Tie hodnoty udávané výrobcom môžem potvrdiť. Spal som v ňom aj v snehu pri -16, spacák v pohode, ale nemal som dostatočne teplú karimatku, takže mi bolo chladno od spodu.
Rovnaký som kúpil aj manželke, len s opačným zipsom, takže keď si ich zozipsujeme v pohode sa k nám vmestí aj náš najmenší drobec.
Ostatné uvádzané značky nemám vyskúšané.
Moje dve väčšie deti majú spacáky husky merlot, tiež v pohode na trojsezónne využitie.

Juro TN

Ja používam niekoľko rokov ako celoročné české spacáky Prima prima-spacaky.cz$ret Aj v zime na snehu a mám s nimi len dobré skúsenosti. Podľa mňa najlepší pomer cena/výkon.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma