Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Táborisko v obci Zboj

Diskusná téma K článku: Táborisko v obci Zboj

Táborisko sa nachádza 500 metrov od centra obce. Nájdeme tu turistickú útulňu, altánok, ohnisko, drevené lavice, stôl, prameň s minerálnou vodou a latrínu. A nechýba priestor na postavenie stanov. Na začiatku mája 2018 obec upravila terén a pripravila pre letnú turistickú sezónu.

FunTTomas

Beata, vďaka za tip na nocľah. Využil som minulý týždeň pri potulkách Poloninami. Pekne to spravili. Škoda len medzier medzi strechou a stenami ako pri chatkách v Runine apod., lebo tam v zime nafúka sneh a vo vegetačnom období si dnu robia osy hniezda. Aj v tejto chatke už boli dve malé osie hniezda (nejedlé :-). Hneď vedľa táboriska je malý rybník a latrína je "splachovacia", lebo zdola vyráža spodná voda.

Beta

Tomáš
Super, že si to vyskúšal!
Keď ide o osie hniezda, neviem ako to je na Slovensku, u nás sa tom zaoberajú hasiči. V Zboji sú hasiči a hasičom je aj zástupca starostu obce a myslím si, že stačí im to nahlásiť a oni to usporiadajú. Myslím si aj, že ak tam budú prichádzať turisti, oni to táborisko budú lepšie udržiavať.

Bukovské vrchy sú nádherné!

Sona

Zrub je v poriadku, čistý, na spodnom poschodí pribudli dve postele, čím sa na jednej strane zvýšilo pohodlie nocľažníkov, na druhej strane sa znížila kapacita. Voda z prameňa tiekla dosť slabo, náučné tabule vyzerajú k svetu, areál je pokosený. Na stole s lavicami sa už trocha podpísal zub času, ale fungujú.

Mirino

Akéže cudzie zavinenie...neverím, že by niekomu mohol vadiť romanticky čmudiaci ohník s arómou pripálenej špekačky a pár pekných nočných piesní v podaní prvotriednych umeleckých súborov. To všetko vo vlahej letnej noci, hneď za domom, a nočný vánok vám prináša túto akusticko-čuchovú zmes do pohodlia vašej spálne.

Pavel Forgáč

Škoda jej raz som tam spal a tá minerálka je naozaj dobrá. Ale je pravda, že chatka mala dosť nešťastnú polohu prakticky skoro priamo v obci, takže to mohlo niekomu vadiť. Mali ju radšej postaviť niekde nad obcou v lese :/. Nejak sa v poslednom čase rozmohlo to podpaľovanie útulní.

Daulagiri

To je celkom špinavosť, ale v podstate aj novodobý slovenský fenomén, lebo náhodne to určite nevzbĺklo. Škoda tejto chatky. Pred asi 3-ma týždňami som spal v rovnakej za Novou Sedlicou a hovoril som si že sú to skvelé počiny. Ideálne na prespanie pred túrou, keďže drvivá väčšina ľudí má tento región ďaleko od bydliska a po príchode večernými busmi tu nocľah padne vhod.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma