Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Uhliská – Rudnianska skala – Kojatín – Voznica

Diskusná téma K článku: Uhliská – Rudnianska skala – Kojatín – Voznica

Štiavnické vrchy máme hneď za rohom, a tak nečudo, že tam chodíme dosť často. Dobrý prístup k nim máme zo všetkých svetových strán, no najradšej chodievame zo západu, lebo tam sa dá ľahko dostať vlakom a je tam dostatok zašitých pekných lokalít, kam málokto chodieva. Väčšinu značiek máme prejdenú, niektoré aj viackrát, a tak teraz objavujeme skryté lokality, na ktoré značka nevedie.

Tomka

zabka
Ďakujem Tánička, potešilo.
Ešte je veľa lokalít na ktoré by som rada upozornila, ale teraz má prednosť botanika a tak neviem kedy tie rozpísané články dokončím.

Zabka

Veľmi pekný článok:) páči sa mi váš štýl písania o zaujímavých lokalitách:) prajem dobré inšpirácie na ďalšie potulky

Tomka

Erina
Pozri na trasu v rubrike Fakty vedľa článku.
Je to južne od V. Žiaru.
Samotný hrebienok R. skaly sa tiahne JZ smerom.
Mrzí ma, že som ju neoznačila bodom.

Erina

Pochopila som správne, tá Rudnianska skala je JZ od V. Žiaru?

Martin knor

Michal, "prednedavnom" je v tomto pripade v polovici tohorocneho aprila. Ako ide znacka, to netusim. Smernik ukazoval z Uhlisk do oplotenia, tak som siel cezen. Kravy v nom este neboli, no bol tam vysoky ohradnik. Zrejme este nebol pod prudom, no na preliezanie vhodny nebol. Nastastie, na opacnom konci bol spadnuty strom.

Daulagiri

Cez Kojatín som šiel po červenej značke pár rokov dozadu, je to tam príjemné, ale ten traverzový chodníček môže byť tiež fajn, zrejme z neho lepšie vidieť krásu územia, keďže prechádza krížom cezeň. Tú Rudniansku skalu nepoznám, to je pekný tip.

MisoB

Martin, modrá ide inakade ako ju máme na mape? A kedy bolo prednedávnom? :)

Martin knor

Pred nedavnom som siel tu modru z Uhlisk. Tam chyba aj presmerovanie, takze som isiel cez areal. Nastastie, na opacnej strane padol strom cez ten elektricky ohradnik, inac by som to nepresiel.
Rudnianska skala sa mi paci, urcite si ju pozriem. Okolite kopceky som uz obehal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma