Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bunda Pinguin Stratos

Diskusná téma K článku: Bunda Pinguin Stratos

Po obľúbenom modeli Parker prišla česká firma Pinguin na trh s novým modelom nepremokavej bundy, určenej, ako sa uvádza, na extrémne použitie. Inováciou neprešiel iba strih, ale úžitkové vlastnosti, ktoré by mala vylepšiť zdokonalená verzia membrány Gelanots. Skúsim sa podeliť o prvé dojmy a skúsenosti z jej použitia v zimných podmienkach.

Jojoš

Ja mam 170 cm a M je mi skoro presne(o stvrt cisla vacsie),takze pre teba urcite L

Janovarga

rad by som si nechal
poradit s velkostou-
pomeral som sa, pokukal fora a velkosti pinguinu a nejako mi to vychadza pri tom stratose na velkost M. Ale kedze ho neni kde vyskusat a ostatne mam rozne: L, XL, tak si nie som isty. Mam 178 cm, 77kg.

Sem21

ešte jedny gate...Hannah Laser X za 2999cz,co je 116 eur, podla prepoctu, takze Treksport liquid ice za 145, alebo Pinguin stratos pants aj za 115 hmmm ? poradí niekto, ide aj o strih nohavíc, aby neslo o vrece...dik :)

Gulas

ALE TA MA VODNY SLPEC "IBA" 20000mm OPROTI 30000mm JE TO DOST ROZDIEL. A MENEJ TECHNICKE SPRACOVANIE. DALSIE NAVRHY ?

Zea

Skús pozrieť Millet Golden Point Stretch JKT , stojí 172 €, nepremoká, neprefúka ...

Gulas

Aka bunda ma podobne parametre pri cca rovnakej cene ? Alebo poznate aj nieco lepsie do 200 Euri ?

Phalike

Podla aktualnych info je vraj problem bundu Stratos zohnat, dovozca ma nejake posledne kusy v obmedzenych velkostiach na sklade ale napr. nemenovany bratislavsky obchod na Kosickej ulici, nema Stratos uz druhy rok v ponuke, s ostatnymi ale dvojvrstvovymi modelmi problem nie je.

Sem21

chcem hlavne na zimu: turistika, skialp... ale asi si osobne pôjdem vyskúšať aj liquidy aj stratosy,....ďík za radu

Lubo

P.S. este som zabudol na cenu ... pri cca 100 € cene nie je podla mna o com :-) Gore stoji nasobne viac a zatery su hovadina...

Lubo

Ja mam Stratos nohavice a som s nimi spokojny. Su tensie a pocitovo aj lepsie dychaju ako GoreTex Performance Shell. Maju vsak aj mensiu izolacnu schopnost. Takze vsetko zalezi od preferencie pouzitia. GoreTex pouzivam vyhradne v zime, Stratos ma sirsie a univerzalnejsie pouzitie. V porovnani so zatermi je to nebe a dudy ... v porovnani so Sympatexom asi velmi podobne. Rozhodnut sa musis podla toho, ako ti ktore sadnu ... to je podstatnejsie ako nejake materialovo-papierove predpoklady a taraniny na forach :-).

Sem21

chcem kúpiť stratos nohavice ale neviem či je dobrý ten matroš na kolenách.... nylon 6.6( zdá sa mi veľmi jemný) ešte je v hre treksport liquid ice pants.. ale tam je kevlar použitý iba na členkoch, a kolená a sed je neviem z čoho, alebo ostanem verný dolomite pants s vypratým záterom? v zime tá vodeodolnosť podľa mňa nemusí byť taká vysoká ak to sem tam nainpregnujem, čo ma zatiaľ nesklamalo či....?

Eric

Moja zažila aj slejvák, aj celodenný nepretržitý dážď a i keď, priznám sa" som jej už moc neveril, vydržala. Ja na ňu nedám dopustiť :)

Andy

RE:Maťo Zvolenčan.Mám viac ako Ty. Bundu vlastním- staršia g. Stratos a je dlhšia na chrbáte ako Trek sport, ktorý som pôvodne veľmi chcel, asi o 2,5 cm.Vtedy TS ešte len začali vyrábať.

MisoB

Tož, ja som ti taká kua lenivá, že do vyslovenej sloty sa mi nechce, takže nejaký riadny slejvák nezažila. Ale normálny dážď v pohode... aj švy a zipsy doteraz držia. Do kopca treba vetrať podľa potreby a okolitej teploty, resp. dať dolu. A v kombinácii dážď + teplo + do kopca si mokrý (ale asi žiadna membrána nespraví zázrak). Asi som moc nepomohol :(

Phalike

Miso, ako by si ju zhodnotil s odstupom casu, aj vzhladom na tie dazdivejsie a teplejsie obdobia ktore spominas v zavere clanku? Vopred dik.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma