Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľkonočné túlanie sa s Martinom I.

Diskusná téma K článku: Veľkonočné túlanie sa s Martinom I.

Prichádzal čas Veľkej noci a očakával som, že sa Martin opäť ozve a budem mať možnosť sa s ním niekde potúlať na čarokrásnom východe. Veď je tu nesmierne množstvo možností na turistické vyžitie a spoznávanie horstiev. Aj keď menej známe, pohoria ako Slanské alebo Vihorlatské vrchy, musia svojou nádhernou prírodou upútať každého milovníka turistiky.

K2

Doteraz som poznala slovo "džad" len ako "haraburdu", ale vidím, že to má viac významov: webslovnik.zoznam.sk/…/džad
Podľa toho je to v šarišsko-zemplínskom nárečí haraburda, a v spišskom nárečí žobrák, alebo dedko - čo ma dosť prekvapuje, lebo Slanské vrchy sú predsalen bližšie k Šarišu a Zemplínu, ako ku Spišu :-).

Martin knor

Len dodam, ze uprostred luky nad Frickou je osamote stojaci strom, a na nom - teplomer. Aj ked, to ze je zima sme v metelici vedeli aj bez neho :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma