Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarný Vápeč – okruh z Hornej Poruby

Diskusná téma K článku: Jarný Vápeč – okruh z Hornej Poruby

Keď bol Hiking.sk ešte len v predškolskom veku, rozhodli sme sa nestretávať sa s priateľmi a čitateľmi len online a začali sme vymýšľať rôzne podujatia. Prvé čisto turistické stretnutie sa odohralo na atraktívnom kopci Vápeč. Akcia sa uskutočnila v peknom počasí a hádam k spokojnosti všetkých zúčastnených. Tento apríl od nej uplynulo už desať rokov, ani som sa nenazdala, a tak sa vyberám spomínať priamo do terénu.

Zabka

Soni pekný článoček:) Vápeč je krásny výhľadový kopec, zaujali ma tam aj zaujímavé buky ako z pána prsteňov:)

Martin knor

Tomas, v zime by mi to cele nevyslo. Ale pred 2 rokmi som bol v zime (z Dubnice) na opacnej strane, na Slopskom vrchu, Holaznach a tak. Su menej strme. Mal som vsak horsie pocasie ako Ty, podchvilou snezilo, bolo hmlisto a slnko ani nahodou.

TomXX

Dík za upozornenie, doplním aj v iných článkoch.

Sona

Tomas, osobny blog je v poriadku, avsak poprosim Ta doplnit odkaz na nasu mapu v clanku, v suvislosti s Podmienkami pouzitia mapy, teda "mapový portál musí byť uvedený ako zdroj spolu s hypertextovým odkazom", vdaka.

Sona

Dakujem za reakcie, bolo to fakt pekne, urcite niektoru jesen sa zase vratim a v zasnezenej zime to moze byt tiez paradne.

Martin knor

Tiez sa tam chystam volekedy v neskoru jesen, ked bude vyssie zrovna zle pocasie. Ale rad by som to siel ako okruh cez Sokol, Vapec a Vlcinec.

Janabilesova

Ano, na Vapci mozete byt aj 1000 krat a stale bude zaujimavy. Na jar sme tu neboli, lebo sme boli na blizkom Koseckom hrade, kde bolo tiez pekne. Pekny clanok.

TomXX

V sedle Palúch ma už nič neprekvapí. Prvého marca som tam našiel opretú fľašu citrónovej vodky, dolu v dedine bolo -14°C, hore asi -20 :) Ja som to vtedy spojil aj s výstupom na Vlčinec a Hoľazne.

Mirino

Výstup určite pekný. Na druhej strane, kedy sa opäť naskytne príležitosť povoziť sa na traktore? :)))

Pekm

Krasne foto, tento kopec som nejako minal az pokial sme pred dvomi rokmi tade nesli v ramci SNP. Strasne mi dal zabrat vystup a ked sme zchadzali do Hornej Poruby boli take pekne vyhlady ako si nafotila. V Hornej Porube sme zistili, ze je stara pani, ktora nas ubytovala za 10 EUR. Z vdaky sme ju zobrali do miestnej krcmy a vecer sme jej uvarili spagety s nivou. Vraj nivu v zivote nejedla lebo na to nemala peniaze tak si to nekupila. Strasne nam dakovala ale my sme dakovali rovnako pretoze sme mali kde spat a videli sme zivot na slovensku opat z uplne ineho pohladu. Cize Vapec vo mne zanechal velmi prijemne a asi aj celozivotne spomienky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma