Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stankovany – Korbeľka – Ľubochňa

Diskusná téma Stankovany – Korbeľka – Ľubochňa

Vybrali sme sa na turistickú prechádzku seniorov zo Stankovian na Rojkovské Travertíny a cez Korbeľku do Ľubochne. Prekvapenie nás čakalo už v Stankovanoch, kde nebola zelená turistická značka a ani domáci o nej nič nevedeli. Napokon jeden návštevník nám podal vysvetlenie, že chodník je nepriechodný, preto nie je už ani značený. Skúšali sme to, ale radšej sme sa vrátili a do Ľubochne sme pokračovali po cyklotrase. Zo Stankovian (N49.14473° E19.17303°, N49°8.684' E19°10.382') je na mape zelená značka, ktorá vedie na Korbeľku (N49.13143° E19.16685°, N49°7.886' E19°10.011'), žiaľ v skutočnosti už neexistuje.

Mirco8765

Z druhej strany od Korbeľky je to trochu ťažšie - na smerovníku (ak sa tunajší dá tak nazvať) uvedená nie je. Chodník od Ľubochne vedie na Korbeľku a tu sa dá ísť doľava na Kopu (okolo smerovníka), rovno do kopca, alebo dolu smerom k hlavnej ceste. Treba ísť rovno do kopca a vyzerať naľavo strom so zelenou značkou (1). Ďalej kus za ním pozorne pozerať doprava, je tam neoznačená odbočka na hľadanú zelene značenú trasu. Potom už len neprehliadnuť odbočku na chodníček do Stankovian a je to. Pre ilustráciu prikladám ešte pohľad na Stankovany z miesta, kde sa chodník vynorí z kríkov (2). Je to ako píše MisoB - trasa tam je ale ťažko sa hľadajú jej neoznačené odbočky na vstupe do lesa. Či trasu odvtedy nezrušili neviem, ale na turistickej mape KST stále je uvedená (3).

Mirco8765

Ahoj, ja som tú trasu prešiel minulý rok a až na druhý pokus som ju našiel celú. Tu na hiking.sk je uložený presný priebeh. V Stankovanoch som našiel začiatok trasy - prastarú smerovku (1). Trasa vedie popri rieke (2), cez most a je vyznačená až po hlavnú cestu (3). Za ňou je spevnená cesta z ktorej treba včas odbočiť do kríkov (4). Je tam chodník, treba ísť po ňom kus hore do kopca a potom zabočiť doľava na výraznú lesnú cestu (5). Zarastená nie je a je tam aj dosť starých značiek. Trasa vedie po Korbeľku.

MisoB

Podľa našich informácií tam tá zelená existuje, len sa ťažšie hľadá vstup do lesa a je slabo udržiavaná - ale takých sa na Slovensku nájde...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma