Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Chata PTTK v Doline Pięciu Stawów Polski

Beta

Falcon666, napíšem Ti ešte pár praktických veci.
Ak ide o rezerváciu - to nie je, že ak povedia, že všetko je rezervované, nemá viac voľných posteli. Oni nemôžu všetko rezervovať (v žiadnej tatranskej chate), tak ak prídete, najprv sa opýtajte o voľne postele. Keď som im volala, povedali, že nemá voľných miest, a keď som prišla, sami mi ponúkli posteľ, a bola som v izbe 8-lôžkovej a boli sme len traja (bol to piatok). Spacáky mali by ste mať, lebo pre nás v Poľsku je obyčajné prísť do chaty so spacákom, nejdeme do hotela. Časom niektorí robia tak, že keď sú napr. štyria, a sú len dve voľne postele, berú dve, a spia po dvoch na jednej posteli.
Spanie na podlahe - odporúčam, ihneď keď prídete do chaty, hľadať miesto na prespanie. Najlepšie bude, ak jeden bude sa pýtať o voľne postele v recepci, a druhý pôjde na prvé poschode (najprv naľavo po schodoch je recepcia, a potom napravo po schodoch je prvé poschodie) a obsadí podlahu - robí sa to tak, že treba položiť karimatky tam, kde sa bude spať - ostatní budú vedieť, že to miesto je už obsadené, tak to robíme, a všetci vedia, že takto funguje. Keď už bude moc ľudí, opýtajte sa aj v izbách, aj tam ľudia spia na podlahe. Lepšie je spať hore, lebo je tam väčší kľud.
Neodporúčam spanie v jedálni - budete musieť čakať do 22 hodín, keď zátvoru kuchyňu. Neodporúčam spanie na terase, lebo radšej nebudete vôbec spať, bude tam hluk. Najlepšie je v izbe, pre nikoho to nebude problém, ak budete chcieť tam späť.
V núdzovým prípade, skúste vzadu chaty, ale pozor na medvede.
Želám krásny výlet na poľskej strane Tatier :-)

Falcon666

Podľa info z recepcie, je to v lete beznádejne zabukované, takže spolieham na nejaké miesto v chate, príp. vonku. Nejde o nezabudnuteľné spomienky, ale o to, že tam prídeme po vyše 9 hodinách s dvomi teenagermi na prahu dospelosti, a budeme musieť prespať :-) Budeme tam začiatkom týždňa, azda bude dnu miesto.
Dík za info, berieme spacáky a karimatky.

Martin knor

Ahoj, ked som tam spal ja (3 noci, sezona, pekne pocasie) tak spali ludia aj na izbach na zemi, aj na medziposchodi, karimatky mali aj na schodoch (nasikmo) a tak spali, a spali aj zvonka chaty na betonovom muriku. A vtip bol, ze vsetci platili rovnako. Preto by som tam nesiel bez rezervacie. Na druhej strane, ak chces mat nezabudnutelne spomienky ...

Beta

Stan neber, to je národný park, nemôžeš tam stanovať, vezmi karimatku. Je tam plno ľudí z sobotu na nedeľu, ak nenájdeš miesto vnutri, je to možné, budeš spať vonku a vedľa Teba veľa ludi. Ak prídeš napríklad v piatok, možno dostaneš izbu. Vonku budeš spať na terase alebo v blízkosti chaty.

Falcon666

Ahojte.
Potreboval by som poradiť. Plánujeme v TOP sezóne, koncom júla turistiku vo VT a prvý večer by sme mali skončiť na chate v Doline Pięciu Stawów Polskich.
Podľa info z recepcie, v uvedenom termíne, bude plno, ale nepošlú nikoho dole na večer alebo v zlom počasí, takže prinajhoršom sa dá prespať na dlážke.
Nájde sa vždy zopár miest, konkrétne 4? Alebo si mám pre istotu zobrať stan, ak je niekde vonku priestor na jeho rozloženie.
Ešte sme tam neboli, preto sa pýtam, či máte skúsenosti, ako to tam funguje, keď je plno.
Ďakujem za každý príspevok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov