Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Chata PTTK v Doline Pięciu Stawów Polski

Diskusná téma Chata PTTK v Doline Pięciu Stawów Polski

Ahojte. Potreboval by som poradiť. Plánujeme v TOP sezóne, koncom júla turistiku vo VT a prvý večer by sme mali skončiť na chate v Doline Pięciu Stawów Polskich. Podľa info z recepcie, v uvedenom termíne, bude plno, ale nepošlú nikoho dole na večer alebo v zlom počasí, takže prinajhoršom sa dá prespať na dlážke. Nájde sa vždy zopár miest, konkrétne 4? Alebo si mám pre istotu zobrať stan, ak je niekde vonku priestor na jeho rozloženie. Ešte sme tam neboli, preto sa pýtam, či máte skúsenosti, ako to tam funguje, keď je plno. Ďakujem za každý príspevok.

Bulat

k príspevku zo 7.6.2018 9:14 hod - Betka, poslal som ti mail. nech neriešime verejne

Peter61

W tej chwili zamknięty jest zielony szlak Doliną Roztoki od Wodogrzmotów Mickiewicza w kierunku Pięciu Stawów, most w tym rejonie został zerwany. Schronisko zostało odcięte. Odradzamy wyjście do Pięciu Stawów również od strony Hali Gąsienicowej.
tpn.pl/…/uwaga-bardzo-niebezp…

Beta

Bulat, boli ste nelegálne na chate Murowaniec ?? Ako?

Bulat

Betka, s tvojim hodnotením Murowanca plne súhlasím, ceny hotelové, genius loci žiadny- obrovský rozdiel oproti iným chatám - mimo iné aj tej v Doline Pieciu stawow polskich či chaty Ornak.

Peter61: po dvoch sme na posteli neboli, ale keďže sme ani nedodržali chatový poriadok a predpisy, bližšie sa o tom rozpisovať nebudem :-)

Peter61

beata :-)
Nemá zmysel behať po zmenárňach kvôli pár centom
Keby som mal kupovať viac vecí, tak si vymením złotówki.
Ale za Okocim som platil 10 PLN, za palacinky 4,51 €.

Beta

Peter, dobre že on chcel poľské złotówki. Keď by si mohol platiť eurami, tie złotówki boli by prepočítané na eura takto, že ver mi, zaplatil by si viac než tie 10 zł :-))

Peter61

@ Beta :-)
ad Murowaniec:
recepcny mi vysvetlil, ze maju slabe wifi a ze sme v EU, takze datove balicky su lacne, takze nech sa nespolieham na wifinu.
A ze mam mat Orange, lebo Telekom je tu slaby.

O chvilu chcel po mne 10 zlotuviek za pościel (= postelne pradlo ). Mal som iba kartu a €. To uz chalan nemohol povedat, ze sme v EU a mam mat PLN :-)
Ale inak recepcia makala korektne, "bez závad".

Beta

Gentlemen, o chate Murowaniec sa už viac než par rokov hovori, že nie je to už vôbec horská chata/ schronisko pre turistov, ale niečo ako hotel bez hotelového štandardu, dosť zvláštne fungujúci. Tam je možné dostať postel, ak sa pride ráno. Obvykle turisti idu na túru rano a večer na chatu. V Murowancu najprv sa ide na chatu, potom na túru :-)

Peter61

bulat
ak ste mali dve postele na styroch, boli ste po dvoch na posteli ?
bulat + zivan :
dobre info k Murowancu, skusite doplnit mesiac + rok ?

Bulat

Na Murowanci sa situácia zmenila- minulý rok sme tam nocovali a podarili sa nám dve posledné miesta. Problémom bolo, že sme boli štyria. Bolo absolutne zakázané nocovať na zemi nielen na chodbe, ale i na izbách- vraj z bezpečnostných dovodov. Dokonca v jedálni odpoludnia a večer chodil SBS-kár a lustroval ľudí, ktorí tam sedeli s batohom a vecami a boli dovodne podozriví, že nemajú miesto na izbe.

Zivan

Na Murowanci sa so súhlasom obyvateľov izby spáva na podlahe, ale len v izbách. Nesmie sa spať na chodbách, aby komunikácie boli stále priechodné. Tak som to aspoň zažil ja osobne pred pár rokmi.

Peter61

btw.
info o karimatkách na podlahe sa týka Schr.w D. Pięciu Stawów Polskich.

O dve doliny vedľa na Schr. Murowaniec sa na podlahe NESPI :
..." względu na ograniczające przepisy przeciwpożarowe, nie udziela noclegów na podłodze."
murowaniec.e-tatry.pl/

Private

Beta, velka vdaka za prakticke rady a informacie!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma