Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kremencová hôrka Zlatnianska skalka

Diskusná téma K článku: Kremencová hôrka Zlatnianska skalka

Tribeč je pohorie, ktorého zaujímavosťou sú jedinečné kremencové hôrky, ktoré pôsobia bizarne a zaujímavo. Rozhodli sme sa spoznať a nájsť jednu z nich - Zlatniansku skalku. Páčia sa mi tunajšie tribečské zákutia a prírodné poklady, ktoré sú tu ukryté. Veľa turistov nenavštevuje tento kraj, tak tu nájdete pokoj a ticho hôr. V listnatom lese občas prebehne srnka, jeleň alebo črieda muflónov, ktoré doviezol v roku 1868 gróf Forgách z Korziky a Sardínie do zvernice pod hradom Jelenec (Gýmeš). V roku 1883 ich vypustili do voľnej prírody.

Tomka

Jééj, ďakujem! Ďalšia spriaznená duša čo má rada kremencové hôrky.
My sme išli zo Zlatna cez Čierny hrad, čo je síce malá zrúcanina, ale miesto je to magické.
V Tribeči ma fascinuje množstvo kaplniek, krížov a pomníkov roztrúsených hocikde po lese. Určite majú svoju históriu a dôvod prečo ich tam postavili, ale v okoloidúcom môžu podnecovať fantáziu a možno aj preto vznikli tie záhadné povesti.
Zlatnianska skalka je síce z tých menších, ale je nesmierne malebná.
youtu.be/2mzpceOSWDw

PaliT

Toto sú krásne, voňavé a priam romantické lokality, prechádzal som v blízkosti aj na mojej jesennej túre s Hugom. Začiatkom mája sme chceli vyjsť aj s Monikou na Zlatniansku skalku, no pod Dvanástou tablou boli desiatky včelárskych maringotiek kvôli rozkvitnutým agátom. Cestou cez lúku na nás zaútočili včely a neprestávali s bodaním, kým sme neutiekli do Zlatna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma